Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Ce efecte are ciclul menstrual asupra libidoului?

Ce efecte are ciclul menstrual asupra libidoului?

libido

Știai că libidoul tău fluctuează și în funcție de ciclul menstrual? Astăzi vom vorbi despre dorința de a face sex în patru etape ale lunii, pentru a-ți înțelege mai bine variațiile hormonale.

Zilele menstruației

Unele femei nici nu se pot gândi la sex, dar majoritatea are o dorință puternică. În această zi, probabilitatea de a rămane însărcinată este cea mai redusă, dar îți recomandăm să te protejezi de fiecare dată când întreții relații sexuale, dacă nu vrei să rămâi însărcinată. Mai mult, sexul și exercițiile fizice reprezintă cel mai bun „medicament” pentru crampele cu care te confrunți.

Zilele 5-10

În această perioadă, nivelul testosteronului crește treptat și odată cu el crește și dorința de a face sex.

Zilele 13-14

În aceste zile are loc ovulația, iar nivelul estrogenului și testosteronul este la maxim. În acest moment, libidoul este și el foarte ridicat, senzațiile sunt mai puternice, iar orgasmul se atinge mai repede.

Zilele 24-28

Concentrația testosteronului și a estrogenului scade considerabil, dar libidoul se intensifică. Este posibil ca acest lucru să se întâmple deoarece anumite zone ale uterului devin mai dense și excită terminațiile nervoase.

Citește și:

Comments

comments

Lasă un răspuns