Esti aici
Femeia.ro > Familie > 3 simptome ce îți pot spune că ești la ovulație

3 simptome ce îți pot spune că ești la ovulație

Ovulația este un moment absolut oportun pentru o femeie neajunsă încă la menopauză pentru a procrea. Practic, acele zile speciale sunt ideale pentru toate femeile care își doresc să devină mămici, iar simptomele ovulației sunt cât se poate de vizibile. Pentru a ști exact când încep zilele ovulatiei tale, îți vom spune în rândurile de mai jos la ce semnale ale corpului tău trebuie să fii atentă, pentru a profita din plin de această perioadă de fertilitate maximă. Iată care sunt cele mai vizibile 3 simptome ce îți pot spune că ești la ovulație:

  1. Sânii devin mai sensibili

În zilele de ovulație, sânii devin mult mai sensibili și chiar mai dureroși. Acest lucru nu trebuie să te alarmeze absolut deloc, pentru că nu este decât un semnal al faptului că organismul tău se pregătește pentru o eventuală sarcină. Hormonii tăi sunt în alertă maximă, iar tu trebuie să profiți de toate aceste schimbări prielnice pentru procreere, deoarece în zilele de ovulație, șansele ca voi să concepeți un copil sunt maxime.

2. Poziția cervixului

Pe întreaga durată a ciclului menstrual, partea inferioară a uterului trece printr-o serie de transformări. Chiar înainte de ovulație, poziția cervixului este mult mai coborâtă, fiind totodată mult mai uscat ca de obicei. În momentul în care ajungi la ovulație, cervixul nu mai este la fel de ferm, devenind mult mai moale, ridicându-se și deschizându-se în același timp. Astfel, spermatozoizii pot ajunge mult mai ușor la ovulul fecundat, iar conceperea unui copil este astfel mult mai ușor de îndeplinit.

3. Apetitul sexual

Studiile arată că femeile manifestă o dorință mult mai ridicată în zilele ce preced ovulația, de aceea, este un moment absolut oportun pentru un contact sexual în vederea procreerii. În aceste zile, fertilitatea femeii atinge un nivel maxim, așa că trebuie să profiți din plin de ele, dacă vrei să devii mămică. Ține cont de faptul că stresul sau anxietatea sunt marii inamici ai cuplurilor care își doresc un copil, pentru că poate scădea apetitul sexual ai ambilor parteneri.

Menstruația și ovulația

Pentru a afla la cat timp dupa menstruatie poti ramane insarcinata, este important să știi dacă menstrele tale sunt regulate sau nu. Dacă ai menstrele regulate, ovulația în acest caz trebuie să aibă loc în mod normal la mijlocul ciclului menstrual ( aproximativ, în jurul zilei a 14-a ). Însă o menstră regulată nu înseamnă neapărat și o ovulație corectă. Pot fi luni în care ciclurile menstruale să fie anovulatorii, sau luni în care ovulația să apară mai devreme sau mai târziu decât momentul estimat.

Conceperea unui copil este un lucru absolut minunat, pe care foarte multe cupluri îl așteaptă cu sufletul la gură. Însă acest lucru poate fi puțin mai complicat decât ar crede unii, pentru că ovulația nu se întinde decât pe câteva zile ale unei luni, de aceea, trebuie să profitați din plin de acestea.

Simptomele ovulației ( așa cum ai văzut și în rândurile de mai sus ) îți oferă șansa de a ști exact când fertilitatea ta este cea mai ridicată, pe durata unui ciclu menstrual. Încă un lucru extrem de important de care să ții cont, pe care l-am lăsat pentru finalul acestui articol: contactele sexuale regulate în perioada preovulatorie ( 2-3 ori pe săptămână sau chiar mai des ) maximizează șansele conceperii unui copil.

Citeste si:

 

sursa Agentia Digital Work Force
sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns