Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ce-i irită pe bărbați, ce le irită pe femei

Ce-i irită pe bărbați, ce le irită pe femei

Pentru o bună înţelegere între partenerii unui cuplu, fiecare din ei trebuie să ţină seama de particularităţile celuilalt. Doar aşa se poate găsi un limbaj comun şi relaţia funcţionează.

Chiar din fragedă copilărie, micuţele domnişoare şi micii domni gândesc în mod diferit, ele vorbesc mai mult, ei mai puţin, ele se ghidează mai degrabă după emoţii, iar ei – după gândirea logică. Particularităţi ce se menţin pe parcursul vieţii şi de care, pentru o bună înţelegere, mai ales într-o relaţie de cuplu, trebuie ţinut seama. Şi, fireşte, de ce l-ar putea irita așa de tare pe celălalt, încât relaţia de cuplu să fie compromisă.

Ce o irită pe EA

1 Întârzierea la întâlnire. Sigur, i se poate întâmpla oricui. Când un bărbat întârzie la întâlnire este imperios necesar să-i ceară scuze şi să explice ce l-a împiedicat să vină la timp. Altfel, s-ar putea crede fie că nu-i acordă cine ştie ce importanţă celei cu care şi-a fixat o întâlnire, fie e superficial de felul lui, negândindu-se la urmările propriilor fapte.

2 Zgârcenie. Nu, nu e vorba de faptul că nu-i face iubitei sau celei care ar dori să-i devină iubită  cadouri scumpe, ci de a fi departe de ceea ce înţelegem printr-un bărbat galant. De exemplu, un zgârcit ar putea pretinde, aluziv sau direct, că pentru floarea dăruită sau cafeaua plătită la bar merită să fie recompensat cu masa de seară. Nu de puţine ori o asemenea atitudine face ca respectiva întâlnire să fie ultima.

3 Lipsă de maniere. Cu lipsa a ceea ce numim „cei șapte ani de acasă“ n-ai ce face! Unui bărbat marcat de o asemenea tară nici prin cap nu-i trece că, într-o situaţie sau alta, ar trebui să se poarte altfel, ceea ce pentru o femeie poate fi un motiv suficient să nu aibă de-a face cu el.

4 Egoismul. O relaţie de cuplu nu poate rezista doar în funcţie de interesele, deciziile sau dorinţele unuia din parteneri, primele se stabilesc şi se iau de comun acord, iar cele din urmă trebuie respectate şi de celălalt. Nu orice femeie va accepta lângă ea un bărbat care se gândeşte doar la binele şi confortul propriei persoane, nu şi ale ei.

5 Aluzii şocante. Se întâmplă des ca bărbatul să aibă pretenţii mai puţin obişnuite în ce priveşte relaţiile intime, pe care nu toate femeile să le accepte, sau să fie interesat doar de satisfacerea propriei plăceri. Cum relaţia dintre partenerii de cuplu trebuie să fie pe placul amândurora, nu doar a unuia din ei, printr-o asemenea pretenţie i se poate pune capăt.

Ce-l irită pe EL

1 Amestecul părinţilor. Se întâmplă adesea ca ea, din dorinţa de a aplana un conflict cu partenerul, să solicite ajutorul părinţilor sau al altor rude apropiate. Ceea ce nu puţini bărbaţi consideră o greşeală de neiertat. Nu uita: într-o relaţie de cuplu, un al treilea este de prisos. Dacă începi să-ţi speli rufele în afara căminului, problemele nu se rezolvă, ci se agravează.

2 Dispute „teritoriale“. S-ar părea că orice bărbat are un foarte dezvoltat simţ al proprietăţii, de unde şi importanţa pe care o dă ordinii în care sunt dispuse lucrurile ce-i aparţin. De exemplu, îl poate irita simpla constatare a faptului că i-a dispărut sacoul de pe spătarul scaunului, unde preferă să-l ţină, sau că şosetele nu se mai află acolo unde ştia că le este locul, fără să i se fi cerut părerea sau măcar să fie informat despre asta. Scandalul poate fi şi mai mare dacă îndrăzneşte cineva să schimbe locul obiectelor de pe birou.

3 Comparaţii jenante. Niciunui bărbat care se respectă nu-i place să i se facă observaţii în ce priveşte potenţa lui sau să fie comparat cu foştii parteneri ai iubitei lui. Frecvent, o asemenea gafă duce la despărţire.

4 Sporovăială continuă. Cei mai mulţi bărbaţi nu suportă femeile prea vorbăreţe. În general, potrivit studiilor, pentru a se exprima, bărbaţii folosesc într-o zi de patru ori mai puţine cuvinte decât femeile. Bombardarea în permanenţă cu tot felul de informaţii de către cea care-i stă alături fie îl irită, obligând-o să suporte tot ce poate decurge dintr-o asemenea stare, fie învaţă să se „deconecteze de la sursă“, percepând sporovăiala partenerei de cuplu ca pe un zgomot de fundal pe care îl poate ignora.

5 Pretenţii băneşti. Se întâmplă adesea ca femeile să le reproşeze partenerului de cuplu că nu câştigă suficient ori să-i pretindă bani pentru propriile nevoi. O pretenţie riscantă, fiindcă s-ar putea gândi că nu el e cel care o interesează, ci banii. Îţi doreşti un partener cu o bună situaţie financiară? Caută-l dinainte, nu te amăgi că va câştiga mai bine după ce veţi fi împreună. Ori ia-l aşa cum este, nu-i cere mai mult decât poate oferi.

6 Lacrimi de înduioşare. Provoci lacrimile să-ţi inunde obrajii şi obţii ce vrei? Poate, dar asta doar o dată sau de două ori, nu la nesfârşit. După câteva asemenea scene, partenerul s-ar putea gândi să s-a încurcat cu o isterică, dând imediat fuga la vreun prieten să-l întrebe cum să scape de o asemenea pacoste. Un sfat ce nu te avantajează.

Te-ai gândit vreodată care este secretul unui cuplu fericit? Conştientizarea faptului că armonia într-o relaţie nu depinde exclusiv de unul din parteneri. Ea este întotdeauna rezultatul unui efort reciproc, al împlinirii dorinţelor şi aşteptărilor unuia de către celălalt.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr10/16.03.2017
Autor:  Olga Sveduneac
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns