Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Cheile succesului în amor

Cheile succesului în amor

Altfel spus, cum faci să nu te plictisești, încă să iubești și bine să te „simțești“ (nu-mi ieșea rima!) chiar și după 20-30 de ani de căsnicie. Cum anume faci să nu intri în rutina aia consumatoare de nervi și de entuziasm.

La prima vedere, pare destul de greu, dar există perechi, oricâtă propagandă ar face unii și altele, care au găsit cheia succesului. De fapt, cheile succesului, pentru că sunt mai multe și nu foarte greu de folosit. Dar, știi cum e, simplitatea e și mai frumoasă, și mai greu de explicat. În fine, mă voi strădui, cu tot riscul de a fi hulită și pusă la stâlpul infamiei de acelea care sunt convinse că… l-au ținut în puf și tot degeaba, după câțiva ani cât și-a pus burta la cale și garderoba la punct au fugit scăpărându-le călcâiele… Care va să zică:

1. Spațiul

Nu, nu mă refer la metri pătrați locuibili pe membru de familie. Mă refer că n-ar trebui, oricât l-ai și te-ar iubi, să stați unul în altul 24 din 24. Fiecare trebuie să aibă un timp al lui pentru a se putea bucura și mai mult de cel petrecut împreună. Un cuplu presupune doi oameni diferiți, de multe ori cu pasiuni diferite. Prin urmare, fiecare trebuie să-și poată vedea în liniște de pasiunea lui, fără teama că l-ar deranja/supăra/încurca celălalt. Aveți prieteni comuni, desigur, dar aveți și prieteni buni și vechi din vremea când nu vă cunoașteați încă. Aveți nevoie să vă întâlniți, ca pe vremuri, cu prietenii vechi. Separat. Cam asta ar însemna spațiu!

2. Umorul

Nu degeaba zice românul vorba aia, a face haz de necaz! Pentru că, dacă ai umor, treci ușor și peste cele mai complicate întâmplări din viață. Umorul presupune inteligență, nu superficialitate. Așa că, atât timp cât puteți râde împreună și după zece, 15 ani de căsnicie, lucrurile sunt pe făgașul dorit. Ia gândește-te, ce poate fi mai frumos, liniștitor, romantic decât doi bătrânei, după aproape 60 de ani petrecuți împreună, râzând șăgalnic sau în hohote la glumele celuilalt?!

3. Onestitatea

Este foarte importantă. Fără ascunzișuri − da, știu, câte un secret nu strică pentru a face viața mai picantă −, fără secrete mari care să macine edificiul relației de la rădăcină. Pentru că, orice ai încerca/ar încerca să  ascunzi/să ascundă, de la prețul unei perechi de cizme până la o întâlnire cu prietenii amintiți mai sus, minciuna iese la iveală când ți-e lumea mai dragă. Și se duce pe apa sâmbetei încrederea. Și am ajuns la o altă cheie…

4. Încrederea

Ar fi trebuit s-o pun pe primul loc, fiindcă orice parteneriat reușit se bazează în primul rând pe încredere. N-am făcut asta întrucât chestia cu încrederea a devenit deja un clișeu și am vrut să mai rup… ordinea. Dar, clișeu-neclișeu, încrederea în cel de lângă tine este capitală pentru succesul cuplului. Și încredere înseamnă susținere, înseamnă dragoste, înseamnă să te lași pe mâna celuilalt, înseamnă să fii mândră de el, iar el de tine. Înseamnă 2 = 1!

5. Compasiunea

Bărbaților nu prea le place să-și povestească neîmplinirile profesionale. Îl vei vedea poate mai tăcut sau preocupat. Nu tăbărî pe el cu întrebările, arată-i doar că îl susții, că-ți pare rău că nu-i ies lucrurile așa cum vrea el, iar când prinzi momentul, dă-i un sfat. Are nevoie, chiar dacă nu recunoaște, la fel cum și tu ai nevoie să i te plângi, să te mângâie pe creștet, să te ia în brațe când te enervează unii sau alții. E bine să știe că-i ești alături, chiar dacă nu înțelegi prea exact ce i se întâmplă.

Trei „cheițe“ după care bărbații se dau în vânt

Ce vor

1 Să fie liberi și nu prea: Dacă ştiu că e nevoie de scenarii și tertipuri ca să iasă la o bere cu băieţii, dacă știu că se pot ocupa de micile lor pasiuni fără scandal înainte şi după, se simt cu adevărat în largul lor. Dar se simt cu atât mai importanţi cu cât le dai de înţeles că îţi pasă ce fac clipă de clipă.

2 Să fie răsfăţaţi: Dar doar cât să se simtă importanți, adică să nu te transformi, Doamne ferește, în femeia-crampon. Prea multe diminutive sau cocoloşeală îi vor face să se simtă asemenea unor căţei pufoşi numai buni de purtat în poșetă.

3 Să fie lăudați: Le place să fie admiraţi şi apreciaţi pentru orice fac. Punct!

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.32/17.08.2017
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns