Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Cine iti saboteaza viata sexuala?

Cine iti saboteaza viata sexuala?

Nu merg lucrurile cum trebuie sau nu esti multumita de cat primesti? Afla ca de cele mai multe ori cauzele pentru aceste nemultumiri sunt in jurul tau. Partea buna este ca le poti inaltura relativ usor!

PARINTII. Nu e vorba despre clasicul scenariu conform caruia voi activati functia „silent” pentru ca locuiti cu parintii, ci de gena mostenita de la ei. Pe scurt, daca parintii tai aveau un libido mai scazut, sunt sanse mari ca viata ta sexuala sa aiba cam aceeasi frecventa cum era a lor la varsta ta. Se pot face „reglaje” daca partenerul tau provine dintr-o familie mai activa din punct de vedere sexual.

FOSTII. Aproape orice femeie are in trecutul ei un „ex” semnificativ. Ei bine, modul in care el te-a facut sa te privesti, din punct de vedere fizic si sexual, iti dicteaza performantele in pat. In acelasi timp, legaturile de prietenie post-relatie au o influenta foarte importanta asupra vietii sexuale, deoarece te impiedica sa privesti in viitor.

TELEVIZORUL. Sexul „ireal”, de la pozitii si pana la protagonisti cu un fizic aproape perfect, promovat in televiziune si cinematografie, te face sa-ti stabilesti niste idealuri pe care nu le poti intotdeauna indeplini si aproape ca ai senzatia de insatisfactie din cauza asta.

PRIETENII. Teoretic, ce face X cu Y in pat nu n-ar trebui sa te intereseze, motiv pentru care nici nu cauti sa afli detalii. Insa in momentul in care intri involuntar in posesia acestor informatii, nu poti sa nu te raportezi la ele. Studiile insa arata ca cei care isi povestesc experientele erotice tind sa exagereze.

STRESUL COTIDIAN. Viata sexuala este in mod evident afectata de stresul cotidian. De fapt, poate deveni ea insasi o sursa de stres, care se manifesta in doua moduri: fie prin negarea erotismului, fie prin paracticarea „sexului-sedativ” – sexul ca eliberare a tensiunilor si anxietatilor, o modalitate de relaxare.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

One thought on “Cine iti saboteaza viata sexuala?

  1. Imbunatatirea vietii sexuale se poate imbunatati prin folosirea unor suplimente pentru cresterea performantelor sexuale.

Lasă un răspuns