Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cuplu: Nu mai e nimic de făcut

Cuplu: Nu mai e nimic de făcut

În viață, ajungi câteodată într-un impas. Dai din colț în colț, căutând soluții. Iar la un moment dat, epuizezi toate ideile, fără a ieși la liman.

Este ca și cum te-ai izbi de un zid de netrecut – nu poți să sari peste el, să-l ocolești ori să-l spargi. Te apucă disperarea (nu-i vorba doar de o figură de stil), îți vine să lași viața baltă și să ia o hotărâre cine s-o pricepe mai bine și-o avea idei mai de Doamne ajută. Treci printr-un moment foarte greu. Dar este exact momentul când nu mai e nimic de făcut și trebuie să ai curajul să te răsucești pe călcâie și s-o iei pe alt drum. Ăsta-i înfundat, clar!

Până când divorțul ne va despărți

Este adevărat că o dragoste mare nu ține cont de certuri și supărări. Că într-un cuplu apar cumpene, cum se zice pe la țară. Momente în care, după ce trece patima, lucrurile se pot rezolva. Este însă la fel de adevărat că o dragoste mare poate să ardă până la capăt, ca o lumânare, fără să se mai facă nimic. Atunci, în loc să trageți unul de altul, să vă încurcați, să ajungeți să transformați dragostea în ură, e mai bine să ai curajul să spui stop la timp. Când fiorul dorinței la cea mai mică atingere a lui se transformă (uneori pe nesimțite) în repulsie, este destul de evident că-i mai bine să rămâneți prieteni și să căutați altă mare dragoste. Jurământul „până când moartea ne va despărți“ nu este  întotdeauna valabil. Uneori, trebuie să avem curajul să înțelegem că și divorțul e bun.

Plafonare sau dezamăgire

Vremurile în care ieșeai la pensie de la primul loc de muncă au apus de mult. S-au dus însă și timpurile în care schimbarea serviciului o dată la trei luni nu mai este privită ca dinamism, ci mai degrabă ca neseriozitate. Prin urmare, e greu să renunți la o slujbă doar pentru că șeful a fost ieri foarte nervos sau vreun coleg mai rapace a încercat să-ți pună bețe-n roate. Vine însă o vreme când ai senzația că dai din pedale în gol. Nu neapărat din cauza salariului, nici măcar a condițiilor de lucru. Ci pur și simplu pentru că tot ce ți se părea grozav la început acum a devenit rutină sau, mai rău, ce sperai că vei face la serviciu a rămas în stadiul de proiect cu termen nedefinit. Da, este momentul când nu mai e nimic de făcut și să-ți reconsideri viitorul. Vrei doar să bifezi vechimea și punctul de pensie sau îți dorești ca serviciul să fie pasionant? În prima situație, rămâi acolo până la adânci bătrâneți. În cea de-a doua, ia-ți inima în dinți și caută altă slujbă. Sau (există și varianta asta) schimbă-ți meseria. Poate că nu ai ales-o bine de la început. Ești capabilă de orice dacă ai puțin curaj!

Ne cunoaștem din copilărie

Prietenii vechi sunt, de cele mai multe ori, mai aproape decât propria familie. O prietenă din copilărie te cunoaște mai bine decât propria soră sau mamă pentru că ei, prietenei, ai avut curajul să-i spui mai multe despre tine, despre visurile, iubirile și dezamăgirile tale. Și deodată se întâmplă ceva: prietena cea bună nu mai răspunde la telefon, te ocolește, chiar te minte. S-a întâmplat ceva? Poate că a intrat în alt grup, cu alte repere. Poate că i-ai zis ceva ce a deranjat-o ori iubitul ei nu-l place pe al tău. Dacă ai epuizat toate variantele și tot nu ai reușit să afli ce are, asta înseamnă că undeva ceva s-a stricat. Și, decât să insiști și să fii dezamăgită de purtarea ei, mai bine uită-i numărul de telefon! Vei suferi o vreme – e ca și când ai pierde câțiva ani din viață. Dar lumea e mare și poți găsi mereu un suflet, pe cineva în care să te încrezi. Totul e să fii atentă în jurul tău.

3 pași care te ajută să schimbi direcția

# Nu ascunde ce simți, fie că e bucurie, teamă, tristețe sau entuziasm. Este un pas important în viața ta, deci trebuie să fii sinceră și cu tine, și cu cei din jur.

# Nu te gândi că ești prea timidă/bătrână/legată de trecut ca să faci o asemenea mișcare.

# Împărtășește cu cineva cu totul neimplicat hotărârile tale! Îți va fi mai ușor să-ți pui ordine în gânduri.

Citește și:

Păreri preconcepute despre sex

Singură? Se poate și așa!

Atunci când banii vorbesc

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.12/24.03.2016
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns