Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Dragoste cu sau fără reguli

Dragoste cu sau fără reguli

E foarte ușor să distrugi, fără să-ți dai seama, o relație care abia se înfiripă. Încercând să corespunzi unui stereotip („cum ar trebui să fie și să se comporte o femeie îndrăgostită“), îți poți rata fericirea…

Perioada de început a unei relații de iubire e minunată, palpitantă și în același timp dificilă. Plutim ca într-un vis, gândurile ne dau fiori, senzațiile ne amețesc… Dar totodată, din când în când, vine și un gând neliniștitor, care ne strânge inima de teamă: dar dacă nu va dura? |n mod cert, există tot felul de „rețete“, de modele de conduită și liste întregi de reguli simple sau savante, care susțin că te pot ajuta să-ți construiești o relație perfectă. Uneori însă, aceste stereotipuri pot duce la un rezultat contrar celui scontat, îndepărtându-l pe noul tău iubit.

Sub acoperire

Stereotip: „Între îndrăgostiți nu trebuie să existe secrete.“

Semnele de Foc, Berbecul, Leul și Săgetătorul, au un caracter vulcanic. Un asemenea bărbat se aprinde repede și își poate pierde interesul la fel de ușor. La reprezentantele sexului opus îl atrag stilul imprevizibil, enigmatic, aerul inaccesibil. Dacă îți deschizi sufletul chiar de la început, riști să-i arăți că femeia visurilor lui e animată de cele mai omenești, cele mai banale sentimente și pasiuni. Este și mai rău dacă-i povestești despre iubiții pe care i-ai avut înaintea lui. El se consideră un învingător și e sincer convins că, după ce l-ai cunoscut, vechile relații nu mai au loc nici măcar în amintirile tale.

Tactica potrivită. Nu te grăbi să fii o carte deschisă pentru el. Micile tăceri, aerul ușor enigmatic îl incită. Lasă-l să descopere în fiecare zi ceva nou și atrăgător în felul tău de-a fi. Și încă un lucru important: rămâi cât mai feminină în orice situație.

Cu inima deschisă 

Stereotip: „Unui bărbat nu trebuie să-i arăți cât de mult ții la el.“

Dar stilul rece, distant îi poate îndepărta o dată pentru totdeauna pe reprezentanții zodiilor de Apă. Racii, Scorpionii și Peștii apreciază sensibilitatea, vulnerabilitatea. Indiferența nu va menține treaz interesul admiratorului tău, ci mai degrabă îl va deprima. Pierzându-și speranța de a vedea și tandrețe în ochii tăi, un asemenea bărbat se va închide în sine, iar apoi va uita numărul tău de telefon. Și va fi foarte greu să mai repari ceva: acești visători, în special Racii, își schimbă greu punctul de vedere. Dacă iubitul tău cel încăpățânat a ajuns la concluzia că în relația voastră lipsește reciprocitatea, va fi aproape imposibil să-l convingi de contrariu.

Tactica potrivită. Dă-i de înțeles încă din primele zile ale relației că ai nevoie de el. Nu trebuie să-i declari că-l iubești, ci pur și simplu să asculți cu atenție și să reții ce-ți povestește despre el. Apoi menționezi, ca din întâmplare, o istorioară nostimă din copilăria lui, gătești ceva ce știi că-i place sau pui un disc cu muzica lui preferată. Acest gen de atenții îi va dovedi că ești caldă și atentă cu el și că nu ți-e deloc indiferent.

Artă și multă abilitate

Stereotip: „Partenerul trebuie să-și dovedească dragostea prin cadouri.“

Dacă vei insista cu sugestii de acest gen în cazul îndrăgostiților din Taur, Fecioară sau Capricorn, riști să-ți pierzi admiratorul. Asta nu înseamnă deloc că partenerul tău e dominat de o zgârcenie cronică. Nu, el e pur și simplu nativ al unui semn de Pământ și de aceea prețuiește stabilitatea pe care o asigură banii. |n cheltuielile interminabile „pentru tot felul de prostii“ el vede manifestarea unei atitudini superficiale în viață. |n plus, mai devreme sau mai târziu, va bănui că secretul principal al atracției pe care o simți pentru el este contul pe care îl are în bancă. |n concluzie, va prefera o parteneră rațională și cumpătată, cu care nu va fi în pericol să dea faliment.

Tactica potrivită. Preia inițiativa: fă-i tu lui mici cadouri. Alege lucruri frumoase, moderne, de bună calitate. |n felul acesta, îi vei dovedi nu numai că ții la el, ci și faptul că ești o persoană practică. Iar atunci când se va convinge că îi meriți încrederea, te va copleși la rândul său cu atenții.

Libertate mai presus de orice!

Stereotip: „Partenerul nu trebuie scăpat din ochi niciodată.“

Această tactică nu dă rezultate pozitive cu Gemenii, Balanțele și Vărsătorii. Romanticul semn de Aer va considera chiar și o întrebare nevinovată, de genul „unde ai fost?“, drept o încercare de a-i îngrădi libertatea. Mai devreme sau mai târziu, sentimentele lui se vor răci față de o parteneră posesivă, care se amestecă în viața lui și îl controlează. Armonia în cuplu este deosebit de importantă pentru bărbații născuți în Balanță, iar reproșurile repetate o distrug.

Tactica potrivită. Acordă-i libertate de acțiune și nu-ți refuza nici tu distracțiile, iar apoi povestește-i în culori cât mai vii ce bine te-ai simțit. El va înțelege singur că e mai plăcut să fie mereu alături de tine. 

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.30/03.08.2017
Autor: Burda Romania
Sursa foto: 123rf

Comments

comments

Lasă un răspuns