Esti aici
Femeia.ro > Familie > Există relația perfectă? Dialoguri care trebuie citite!

Există relația perfectă? Dialoguri care trebuie citite!

Există relația perfectă? Dialoguri care trebuie citite!  – O prietenă m-a întrebat dacă știu un cuplu care să „meargă“. Să fie amândoi frumoși, inteligenți, dezirabili, maturi, independenți, să se iubească și să fie fericiți în pat. Și să fie și cunoscuți! M-am oprit puțin, dar am găsit răspunsul: Radu F. Constantinescu și Ramona.

Ca s-o conving, i-am pus repede în brațe cărțile lui Radu și cele scrise împreună cu Muza lui, Ramona. A rămas pe gânduri, căci ea tocmai perorase că o asemenea fericire nu există în lumea reală. Acum îi întreb pe ei pe viu, în direct:

Există? Și care este secretul ei?

Ramona: Secretul este că de fapt nu avem niciun secret.

Radu: Ca să meargă un cuplu, foarte important e să știi ce să mai tai și ce să lași. De curând noi am tăiat de pe listă chiar scrisul împreună, ne consuma foarte mult, ne certam pe idei, ceea ce e ușor absurd! Fiecare scrie acum pentru el, nu înseamnă că nu ne sprijinim. Cuplul care merge este ca o mașină, mai faci ajustări, mai schimbi câte ceva…

Ramona: Noi doi am avut mai de mult un joc, pe balcon. Am băut foarte mult, cât a trebuit ca să fim sinceri, și ne-am pus toate întrebările posibile. La fiecare întrebare pe care unul o punea trebuia să răspundă celălalt, dar și el însuși. Eram curioși care dintre noi a fost mai „diabolic“. De multe ori a fost el… dar și eu câteodată. Am ajuns la concluzia că ne asemănăm; nu are rost să chinuim alți oameni, ar fi bine să rămânem împreună și să ne chinuim unul pe celălalt. Chiar ne merităm!

V-ați certat vreodată pasional special ca să vă împăcați pasional?

Ramona: Nuuu, sunt foarte naturale certurile noastre!

Un afrodiziac sigur este…

Ramona: Alcoolul.

Dar inversul afrodiziacului?

Ramona: Să-i spui ce nu vrea să audă: „Am migrenă“, „mă dor ovarele“.

Vorbeați la un moment dat despre relele pe care le face unui cuplu comunicarea mediată. Nu sunt doi în pat, ci trei sau chiar patru. De ce sau de cine are nevoie un cuplu de azi care nu merge?

Radu: De vacanțe mai mult decât de terapie. De vacanțe departe de copii. Însă e mai greu să se despartă părinții de copii decât copiii de părinți. Trebuie să elimini elementele care te perturbă și să readuci acele elemente care te inspirau, dar despre care ai uitat. Ele vor izbucni imediat ce dai balastul la o parte. Oamenii însă nu identifică balastul în mod corect. Cele mai multe cupluri nu merg pentru că unul din ei a dezertat deja, iar celălalt se zbate singur să țină cuplul în picioare. Când amândoi își doresc să fie împreună, chiar dacă se ceartă, oricât de urât, la un moment dat se opresc, râd și se întreabă „ce facem?“ sau se excită, fac sex și pe urmă zic „hai să nu ne mai certăm“. Terapeutul de cuplu nu salvează dragostea, doar căsnicia. Te învață să rabzi, să te mulțumești cu ceea ce ai, adesea arătându-ți, voalat sau direct, că și celalalte cupluri sunt tot așa. Mai degrabă ajută să recunoști singur când ai pierdut: încăpățânarea de a rămâne pe câmpul de luptă când nu mai ai nimic de câștigat îți consumă energie vitală, timp.

Este punerea în scenă a tuturor fantasmelor sexuale calea spre armonie?

Ramona: Nu cred. Dar cred că este în avantajul unei femei să-și pună în valoare sexualitatea. Nu trebuie să fii o frumusețe, ci să știi cum să te pui în valoare. Devine un mare plus în viață în general.

Radu: Când eram eu în liceu, erau la modă sânii, acum la modă este fundul. Ramona spune că o femeie care se ține după astfel de mode are toate șansele să își rateze sexualitatea.

Ramona: În liceu am avut o colegă, cea mai crăcănată femeie pe care am văzut-o vreodată, dar avea o atitudine care a făcut-o cea mai populară din liceu. Nu-și ascundea deloc defectul, își punea fuste scurte și băieții erau înnebuniți după ea.

Radu: Asta se poate înțelege psihanalitic: picioarele crăcănate erau semn că „e loc“!

Ramona: Sexul este cel mai important în relație; dacă nu există sex în relație, suntem doar colegi de apartament.

Radu: Unde ar trebui să se oprească femeia din a-i satisface fantasmele bărbatului? Dacă bărbatul vrea sex anal și femeia nu vrea asta, ar trebui totuși să o facă?

Ramona: Nu.

Radu: Dar dacă altfel nu poate să îl țină?

Ramona: Atunci să se ducă! Nu depinde o relație de asta. „OK, nu facem sex anal, dar restul de lucruri pe care le facem împreună îți plac? Dacă îți place tot ce ai, însă ții cu orice preț să-mi faci sex anal, deși mie nu îmi place, înseamnă că ai problemă cu mentalul. Putem face o mică terapie împreună.“

Radu: Fanteziile lui ar trebui să fie aceleași care îi fac plăcere și ei și invers. Dacă faci ceva numai pentru el și ție îți displace, asta nu ajută și rezultatul e separarea. Dacă vrei să-ți folosești partenerul real ca pe o păpușă de la care vrei să-ți îndeplinească o fantasmă, e mai în regulă să folosești un vibrator, măcar nu are sentimente. Până acum 20 de ani, cei care practicau asta erau în majoritate bărbați. Însă, pe măsură ce și-a câștigat o poziție mai bună, femeia face și ea același lucru, într-o meritată dorință de revanșă. La un moment dat, un prieten îmi povestea cum a fost folosit de o femeie. L-am întrebat dacă îl deranjează. „Mă deranjează că nu mă mai folosește!“ a fost răspunsul.

Este inteligența sexy?

Ramona: Câteodată e sexy s-o faci pe proasta.

Radu: Este și foarte inteligent câteodată! Eu fac o deosebire clară între oamenii deștepți și cei care fac pe deștepții, profesorii fără clasă, googlemen – extrem de enervanți! Te iau de sus. În cuplu e foarte bine dacă eu prin inteligența mea îl ridic și pe celălalt; dar dacă eu, inteligent, remarc anumite lipsuri ale partenerului și le exploatez ca să îl diminuez tot timpul, atunci avem de-a face cu o relație sadic-masochistă, care poate dura, dar nu mai putem discuta despre fericire. Este o inteligență folosită greșit. Inteligența este sexy când este folosită cum trebuie și când e dublată de caracter.

Citește și:

Articol preluat din ediția de martie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Roxana Melnicu
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns