Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Fara sfiala, despre subiecte tabu

Fara sfiala, despre subiecte tabu

ADEVĂRUL POTRIVIT CĂRUIA BĂRBAȚILOR LE  STĂ MINTEA DOAR LA SEX ESTE, ÎN CIUDA ANILOR DE
NEGARE, LA FEL DE CORECT ȘI PENTRU FEMEI. FANTEZIILE SEXUALE SUNT LA FEL DE PREZENTE ÎN IMAGINAȚIA REPREZENTANTELOR SEXULUI FRUMOS. ȘI FOARTE UTILE.

Fanteziile joacă un rol enorm în viața sexuală, acestea fiind alimentate de trăiri primare, de elemente care polarizează și conduc spre mult doritul fior al extazului. În contextul unei relații monogame, în care sexul poate fi grozav la început, se pierde de multe ori pe drum intensitatea inițială. De ce? Pentru că doza de necunoscut, surpriza, eventual asociate cu puțină teamă, pericol, cu ideea de interzis, fac totul mai interesant. Aceste elemente pot fi aduse în cuplu și după ani de relație.

SURSE DE… INSPIRAȚIE Desigur, în zilele noastre, față de acum 20 de ani, s-au schimbat multe, mai ales în ceea ce privește posibilitatea de a ne inspira. Programele tv și mai ales internetul oferă conținut cât se poate de explicit, posibilitățile femeilor de a-și „șlefui“ fanteziile fiind practic  nelimitate.

Contrar părerii generale, website-urile cu conținut deochiat sunt vizitate, conform datelor furnizate de oficiali ai acestei industrii, în procente aproape egale de femei și bărbați, ultimii având un avans fragil, de doar 6 procente. În ceea ce privește conținutul, preferințele femeilor se îndreaptă către subiecte care le ajută să alunge monotonia din cuplu, deși nu sunt evitate nici subiectele hard, precum dominație sau supunere, sex cu mai mulți parteneri simultan…

PORNOGRAFIE CU FOLOS Dorința de a domina este transpusă în fanteziile sexuale ale femeilor, majoritatea dintre cele care urmăresc astfel de scene declarând că își doresc să pună în practică ce au văzut pe ecran. Tot ele se confesează
că mulțumirea le este adusă de faptul că supun și controlează persoana dominată, producându-le „supușilor“ plăcere după voie. La polul opus, sunt femeile care își doresc să fie ele dominate, motivația fiind că astfel își dovedesc deplina
supunere, deschidere și dorință în a satisface bărbatul de lângă ele.

Asociat cu acest tip de fantezie, sunt și cele care se visează legate, fără posibilitatea de a reacționa în vreun fel, controlate și conduse spre orgasm uneori pe căi cu totul neconvenționale.

În Japonia, unde arta sexului este milenară și dezinhibată, se practică Kinbaku – în traducere, „legat strâns“ – în care protagonista se lasă legată și total lipsită de orice apărare în fața unui maestru care o va purta către extaz, pe căi pe care nici nu le bănuia. Toate aceste ipostaze, chiar dacă nu sunt puse în practică întocmai, pot inspira partide reușite de sex nebun, care cu siguranță alungă monotonia din orice cuplu.

CELE MAI COMUNE FANTEZII FEMININE În strânsă legătură cu pericolul, multe femei visează să experimenteze sexul în locuri neconvenționale: în lift, în mașină, în toaletă. Riscul de a fi  descoperite este uneori la fel de plăcut și incitant precum orgasmul în sine. În acest scenariu, femeile nu doar se bucură de sex cu partenerul lor, ci și de faptul că cineva le-ar putea vedea în acțiune, le-ar surprinde în momentele de extaz. Pe lângă ipostazele de mai sus, femeile au și fantezii legate de posibilitatea de a face sex cu necunoscuți.

Desigur, este vorba de o exacerbare a sentimentului de frică, prezent și asociat multor fantezii, cu diferența că aici totul este permis, nu există niciun control din partea lor și nicio predicție posibilă asupra desfășurării lucrurilor. Este, din aceste motive, una dintre cel mai puternice fantezii, pentru că implică râuri de adrenalină și endorfine.

PENETRĂRI… NECONVENȚIONALE Interesant este că, deși societatea, în ansamblu, cataloghează încă drept perversiuni sexul oral sau anal, pentru 90% dintre femeile și bărbații de azi, acestea sunt practici curente, modalități normale de a satisface și a fi satisfăcut. Tabuurile, dincolo de rezonanța controversată, sunt, conform psihologilor, doar expresii exotice, depășite de nivelul actual al oamenilor.

Dacă, însă, pentru multe femei sexul oral nu mai este demult un subiect tabu, nici când e vorba să-l ofere, nici când e vorba să-l primească, în schimb, sexul anal e privit cu reticență de reprezentantele sexului slab și cu jind de către bărbați.

Ca să părăsim pentru o clipă lumea fanteziei și să revenim cu picioarele pe pământ, e bine de știut că sexul oral și cel anal au riscurile lor, deloc de neglijat: „Unele boli cu transmitere sexuală se transmit mai ușor prin sexul anal – HIV, hepatita de tip A, hepatita C, Chlamydia, herpesul genital și gonoreea sunt câteva dintre acestea. În plus, regiunea anală este plină de terminații nervoase, extrem de sensibilă deci. În funcție de intensitatea și de cât de des este practicat sexul anal, sfincterul anal poate suferi modificări care să ducă la apariția incontinenței. În urma sexului oral neprotejat se pot dezvolta infecții în gât cu HPV, cu coci gram pozitivi, se pot dezvolta infecții cu candida sau cu herpes. De asemenea, infecția cu gonoreea și  cea cu Chlamydia se pot transmite în urma sexului oral neprotejat.

Orice rană deschisă din cavitatea bucală este un pericol în cazul sexului neprotejat, pentru că prin acea rană se pot produce infecții cu virusul hepatitei sau chiar cu HIV“, explică dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, MedsanaGenesis.

Citeste si:

 

text GRIGORIANA BRUJAN
Articol aparut in revista abcSexualitate
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns