Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Gesturi marunte care mentin dragostea

Gesturi marunte care mentin dragostea

relatie de dragoste

Adevărata măreție constă în a fi mare în lucruri mici.
(Charles Simmons, romancier american)

Gesturi marunte care mentin dragostea – Într-o relație de cuplu, lucrurile, momentele, gesturile aparent neînsemnate nu sunt lipsite de valoare. Oricât de mărunte par, ele întăresc cuplul, așa cum, vorba proverbului, pic cu pic se face râul.

Adesea, tocmai fiindcă par că lucrurile mărunte nu contează, uităm să ne manifestăm sentimentele prin mici semne de afecțiune. Astfel, nu-i de mirare că multe cupluri își dau seama prea târziu că dragostea s-a pierdut. Specialiștii spun că acele mici gesturi mărunte care mentin dragostea – zâmbete, priviri sau cuvinte – întăresc legătura dintre parteneri. Ele vă fac să vedeți cât însemnați pentru persoana iubită și dacă sunteți făcuți unul pentru celălalt.

Țineți-vă de mână

Să vă țineți de mână pare un gest simplu, fiindcă nu implică un efort. Cu toate astea, unele cupluri au uitat să-l facă, neștiind cât de mult contează în ecuația unei relații de iubire. Dincolo de alte gesturi grandioase, ținutul de mână înseamnă suprema dovadă de iubire, promisiunea tacită că treceți prin viață mereu împreună și că acolo, între degetele voastre strânse, nu rămâne loc pentru altceva.

Faceți-vă complimente

„Aș putea trăi două luni după ce primesc un compliment“, spunea Mark Twain. Spune-i din suflet că îți plac noii lui pantofi sau că îi stă bine cu barbă. Arată-i prin vorbe simple că te bucuri să-l vezi. Nu te reține să-l complimentezi chiar când a spălat vasele ca la carte. Îl vei încuraja s-o mai facă. Specialiștii spun că avem tendința să asimilăm aprecierile cu o declarație de dragoste, iar asta nu face decât bine legăturii voastre. Un compliment dimineața, înainte să plece, îi poate însenina întreaga zi!

Citește și: Ce n-ar trebui să spui niciodată într-o relație de cuplu

Zâmbiți, vă rog!

Se spune că fericirea e contagioasă, așa că manifestă-te! Un zâmbet larg și sincer pe care îl împarți cu cel drag face mult bine pentru sănătatea relației. Zâmbește-i când îl vezi după multe ore. Astfel, îi arăți că l-ai purtat toată ziua în gând. Bune prietene cu zâmbetul sunt glumele. Se spune că simțul umorului e cel mai potrivit antidot pentru certuri. O poantă bună șterge încrâncenarea și vă dă aripi să mergeți înainte și să analizați disputele cu relaxare. Tot zâmbetul e strâns legat de uitare – ai avut o zi proastă? Zâmbește! Acest gest se poate dovedi cel mai bun leac și vă face să vă simțiți voi înșivă în prezența celuilalt.

Nu uitați să spuneți mulțumesc

O relație solidă se construiește prin exprimarea mulțumirilor. Un simplu „mulțumesc“ te ajută! Trebuie să-i intre fiecăruia în reflex acest gest autentic și la îndemână. Spune-i „mulțumesc“ dacă îți pregătește micul dejun în weekend, dacă duce el copilul la școală în locul tău, dacă ți-a cumpărat ceva de la piață sau, fără să-i ceri, s-a ocupat de plata facturilor pe luna în curs. E o dovadă că te bazezi pe el!

Faceți-vă daruri. Fără motiv

Nu aștepta ziua lui de naștere sau alt moment special din viața voastră ca să-i dăruiești ceva. Nu e nevoie de o ceremonie pompoasă ca el să se bucure, ci e suficient că te-ai gândit la el. Nimic nu-i mai frumos decât zâmbetul persoanei iubite la primirea darului. Chiar dacă e vorba de ceva care nu costă mult, dar e necesar în casă, un cadou neașteptat șterge orice zi grea la serviciu. Tu crești în ochii partenerului, iar el va dori să se revanșeze.

Îmbrățișați-vă cât mai des

Atingerile sunt magie pentru relație. Profită de după-amiezile de weekend și stați îmbrățișați în confortul dormitorului chiar și numai un sfert de oră. Simțul tactil (prima dovadă de iubire a mamei pentru nou-născut) este și pentru adulți la fel de important. Gesturile tandre ridică nivelul ocitocinei, scot la iveală emoții puternice și ne fac fericiți. În cazul ăsta, cum să nu sporească intimitatea relației și cum să vrei să renunți la ea?

Citește și: De ce nu-mi mai place să fac dragoste

Declarați-vă dragostea

Nu lăsa să treacă o zi fără să-i faci declarația ce v-a legat. Nu spunem „te iubesc“ atât de des cât ar trebui, iar asta duce la înfrânarea sentimentelor. Spune-i la telefon, printr-un SMS, dimineața, înainte să mergeți spre serviciu, sau chiar noaptea în somn. Dacă aveți programe diferite de lucru, un bilețel pe care ai scris „te iubesc“ lăsat în bucătărie, lângă cafetieră, ca el să-l citească atunci când se trezește, îi arată cât îl prețuiești și face minuni pentru cuplul vostru. Drept răspuns, el va face cafeaua și tu te vei trezi iubită și mai mult, în fiecare zi.

Citeste si: Cum stai cu dragostea in 2019. Sfaturi si detalii pentru toate zodiile

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.34/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto © Rido/Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns