Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Impaca-te cu trupul tau!

Impaca-te cu trupul tau!

Sub efectul vedetelor şi al fotografiilor din reviste, concepţia noastră despre corpul perfect este deformata. Standardele sunt ireale, iar perfecţiunea vedetelor din televizor şi a celor care pozează în reviste este imposibil de atins în viaţa reală. Tenul perfect, pielea de păpuşă de proţelan şi silueta de manechin nu sunt reale! Dar pentru că le vedem în fiecare zi noi, femeile normale ajungem să fim complexate şi inhibate de realitatea trupului nostru şi de ceea ce vedem în oglindă.

De aceea, trebuie să învăţăm să ne placă ceea ce vedem în oglindă, nu ceea ce apare la televizor şi în reviste. Soluţia este cea a acceptării de sine la nivel individual şi să ne vedem aşa cum suntem şi să fim mulţumite de imaginea noastră reală. psihologii au constatat că d ecele mai multe ori femeile se percep pe sine ca fiind mult mai inestetice fizic decât sunt în realitate, iar impresia lăsată celor din jur este mult mai bună decât propria imagine despre sine. Această situaţie duce (şi induce) la lipsă de siguranţă, la frustrare şi nu rareori la depresie, anorexie şi la dezechilibre nutritive.

Statistic vorbind jumătate dintre femei sunt nemulţumite de propriul trup, fapt ce determina apariţia unor probleme reale şi deseori grave de sănatate fizică şi psihică.

Impunerea unor standarte fase pentru frumuseţe şi pentru forma trupului a provocat un interes inutile şi greşit pe aparenţa fizică, în detrimentul personalităţii, competenţelor profesionale si a sentimentelor.

Cineva spunea că nu există femei urâte, ci doar femei care nu ştiu să fie frumoase. mai mult se poate spune că nu există femei urâte, ci doar femei care nu ştiu să vadă frumuseţea lor adevărată care nu stă în calităţile fizice, ci în cele interioare. orice femeie corect şi plăcut îmbrăcată, îngrijită la modul normal este frumoasă atâta vreme cît ea se place şi se simte bine cu sine. Şi asta pentru că frumuseţea nu ţine de aspect ci de stare!

Asumarea conştientă a formelor trupului, a aspectului fizic al acestuia, reprezintă primul pas spre depasirea complexelor şi spre fericire. (Otilia Ignat)

Citeste si: Frumusete dincolo de sabloane

Comments

comments

Lasă un răspuns