Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Jucării sexuale, istorie și adrenalină

Jucării sexuale, istorie și adrenalină

Jucării sexuale, istorie și adrenalină – Hai să nu spunem că rutina poate influența negativ viața sexuală a unui cuplu. Dar putem spune că un pic de sare și piper adăugate sexului n-au ce strica.

Și ce-ar putea săra/pipera mai bine decât bătrânele jucării sexuale. Da, da, jucăriile sexuale au tradiție, nu glumă. Să luăm de pildă vibratorul. Inventat inițial pentru ameliorarea durerilor musculare ale bărbaților, s-a dovedit mult mai folositor femeilor, încă de acum aproape 200 de ani. Cătușele de mătase, și ele foarte interesante pentru partidele de sex mai picante, sunt folosite încă din Antichitate. Jucăriile sexuale în general sunt folosite, am putea spune fără să greșim prea mult, de când lumea.

Tratament împotriva isteriei

Numele acestei boli psihice a fost dat de Hipocrate, tatăl medicinii. Și vine de la uter. Spunea Hipocrate că anumite manifestări – țipete, reacții nervoase incontrolabile – ale femeilor sunt provocate de dureri, deplasări ale uterului. În fine, pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, isteria a ajuns să fie privită ca o tulburare psihologică. Dar nu despre boală vorbim aici, ci despre tratamentele ei. În Evul Mediu, considerată fiind ca o boală provocată de lipsa relațiilor seculare, isteria era tratată prin masajul vulvei și a zonei din jurul clitorisului. Erau medici, bărbați, specializați în acest masaj.

♦ Încă din secolul XVI, femeile nemăritate și anxioase erau sfătuite să joace în șaua calului cât mai des sau să se dea în balansoar.

Un vibrator cât un dormitor

Mortimer Granville, medic, a fost pionierul vibratorului. În fapt, el a inventat o aparatură electromecanică, ce ocupa o cameră măricică, menită să-i scutească pe medici să mai facă masajul acela antianxios. Și care folosea pentru ameliorarea durerilor în piept, problemelor de stomac, ale plămânilor, ba chiar și împotriva flatulenței. Cu vremea, aparatura a fost îmbunătățită și vizibil micșorată, ajungând, la începutul secolului XX, la dimensiunile unei… bormașini. Deja femeile începuseră să prindă gust și care mai de care se declarau isterice.

Vibratorul și-a cam uitat menirea medicală și s-a îmbunătățit doar pentru a stârni plăcere. Dacă mai punem la socoteală și faptul că a fost al patrulea „electrocasnic“ electrificat, după mașina de cusut, ventilatorul și prăjitorul de pâine, deja am spus totul despre popularitatea vibratorului.

Cătușe de mătase

Nu sunt chiar de mătase, dar le-am spus așa, ca să nu-ți imaginezi cine știe ce torturi. De fapt, sunt sigură că ai înțeles beneficiile din celebrul „50 Shades of Gray“. De fapt, este vorba despre încredere totală în partener și despre adrenalina produsă de senzația pe care o ai când nu te poți mișca, dar și când deții întreg controlul. Pentru asta înseamnă sexul, să-i spunem așa, încătușat. Unul dintre parteneri este imobilizat, nu poate face nimic, iar celălalt poate face, practic, orice. Plăcere este de ambele părți. Cel încătușat nu se concentrează decât pe ce simte, fără să fie nevoit să răspundă. Celălalt, poate dărui și se poate bucura de rezultat. Ideea este, încă o dată, ca ambii parteneri să aibă deplină încredere unul în celălalt, altfel nici vorbă de vreo plăcere. Ba dimpotrivă!

Antice și sănătoase

Jucăriile sexuale sunt folosite din cele mai vechi timpuri. Dildo (un falus din lemn), de pildă, era folosit cu mare succes în Grecia antică. Iar romanii se pot lăuda cu primele sex-shopuri. Ei fiind deschizători de drumuri în fabricarea și comercializarea în masă a diverselor jucării pentru sex interesant. Acestea erau făcute din bronz sau lemn și învelite în piele. Aveau formă de falus în general, dar erau și sferice, ba chiar și triunghiulare. Jucăriile sexuale erau și au rămas instrumente ale plăcerii, dar și un suport al sănătății: în primul rând, pentru că orgasmul este asigurat, inima funcționează mai bine, circulația sanguină e de invidiat, iar depresia sau… anxietatea devin noțiuni abstracte.

Știai?

Perucile pubiene fac și ele parte din arsenalul sexului picant. Dar nici ele n-au fost gândite de la bun început pentru plăcere, ci pentru a ascunde urmele, pe vremuri extrem de urâte, ale diverselor boli venerice. Erau purtate, așadar, de prostituate!

Citește și:

Articol preluat din ediția de noiembrie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns