Esti aici
Femeia.ro > Familie > N-ai făcut la tinerețe, poți s-o faci…

N-ai făcut la tinerețe, poți s-o faci…

Hai să nu spun chiar la bătrânețe, dar oricum mai la maturitate. Atâtea lucruri pe care le-ai visat, atâtea fantezii pe care le-ai ignorat! De ce nu le-ai da atenție acum, când ai mai mult curaj, mai multă experiență, ești mai sigură pe tine!?

Te-ai gândit vreodată la ce-ai fi vrut să faci la 20-25 de ani și n-ai avut curaj? Sau pur și simplu a trecut ocazia pe lângă tine? Și dacă te-ai gândit, nu ți-a fost un pic necaz că n-ai încercat experiența aia sau cealaltă? Atunci, treci peste ce zic unii și alții, uită cel puțin jumătate din sfaturile primite de la mama și fă-o! Dacă experiența în sine te va dezamăgi în vreun fel, rămâne măcar adrenalina.

conduci dansul…

Încă îți amintești de tipul ăla din facultate, frumos (mă rog, mai degrabă arătos), deștept (mai degrabă haios), a cărui privire te făcea să te înfiori. Făceai tot felul de „balete“, doar-doar te-o băga în seamă. Dar niciodată n-ai avut curajul să faci tu primul pas, să-l agăți, cum se spunea pe vremea aia. Acum, femeie în toată firea, cu ceva experiență într-ale amorului, ai putea încerca. Cu noul colaborator, care aduce serios cu Brad Pitt, cu șeful de vânzări de la firma rivală (îndeplinește condițiile, da-i cu nasul pe sus, tocmai potrivit pentru un „război al sexelor“) sau cu oricine „se califică“! Să-ți pui la încercare farmecele nici măcar nu te obligă la finalizare. Poate încă nu ești pregătită (și nici nu te sfătuiesc) să încerci experiența înșelatului partenerului en-titre. Dar să conduci dansul, de ce nu? Ba răzbuni și (măcar) o mică parte din femeile seduse și abandonate de bărbați arătoși și frivoli. Așa că ai arme, ai cauză, la luptă!

De prima dată…

Ai cunoscut odată un băiat cu care te-ai fi dus până în pânzele albe după cinci minute de la prima strângere de mână. Te-au ținut prietena care v-a făcut cunoștință și preceptele cu care-ți împuiaseră capul mama, bunica și câteva mătuși „trecute prin viață“. De-atunci, te întrebi mereu cum ar fi fost dac-ar fi fost, că prea simțiseși chimia, prea îți imaginaseși în amănunt și fracțiune de secundă extazul orgasmului. Ei, acum ești matură, împlinită, cu marea dragoste într-o mică pauză și depresia bătând la ușă (se apropie declinul, nu mai ești ce-ai fost, cine-o să se mai uite la tine, cam de-astea). Ce poate fi mai terapeutic decât o noapte de amor pătimaș, fără obligații, fără gândul că a doua zi trebuie să explici de ce ai vrut aia sau aialaltă. Prin urmare, încearcă următoarea strategie: o vacanță undeva cu soare și cocteiluri, un zâmbet fermecător și un da hotărât când domnul cu structură de amant te invită la o plimbare pe-nserate.

Pe furate…

Una dintre fanteziile cel mai des întâlnite printre doamne și domnișoare este amorul în natură. Sau în mare. O fi de la filme, o fi de la ce ne-o fi rămas în memoria genelor de acum mii și mii de ani, nu știu. Dar cam orice femeie s-a gândit măcar o dată cum ar fi să facă amor în parc. Nu știu dacă parcul (sau pădurea) mai e o soluție la vremea asta, dar ține minte, experiența merită trăită: mirosul de reavăn, teama că ați putea fi surprinși și dorința se combină atât de bine, încât finalul este mai mult decât extaziant. Până se arată vremea potrivită (la tinerețe n-ai fi ținut prea mult cont de asta, crede-mă!), poți încerca un paliativ: pe furate, într-un loc neașteptat, cu multă lume care-ar putea da peste voi (în baia prietenilor la care-ați fost invitați la o petrecere, în dormitorul socrilor, în lift). Senzații tari, orgasm garantat. Plus satisfacția că încă ai curaj, ești nonconformistă și, mai mult decât toate, poți stârni dorința bărbatului de lângă tine în așa măsură, încât să vrea atunci, pe loc!

Exercițiile Kegel

Un ajutor pentru femeia la 40 de ani, exercițiul Kegel este un antrenament pentru ca fanteziile să se transforme cu brio în realitate. Cu alte cuvinte, dorința să se îmbine în mod plăcut și eficient cu putința. Domnul Kegel s-a gândit că, de multe ori, biologicul o ia înaintea psihologicului și a „inventat“ acest antrenament de întărire a mușchiului pubococcigian (mușchiul pe care-l folosești când te ții să nu faci pipi). Exersând acest mușchi, o femeie poate obține orgasme mai puternice și, pe cale de consecință, partenerul poate obține erecții mai viguroase. Exercițiul constă în contracția mușchiului, urmată de relaxare, de câte 10-20 de ori, în două, trei sesiuni zilnice.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr43/27.10.2016
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns