Esti aici
Femeia.ro > Familie > 7 secrete ale casniciei fericite

7 secrete ale casniciei fericite

Tara Parker-Pope, o bună cunoscătoare a vieţii de cuplu şi editorialist la The New York Times, a publicat în Times Magazine o listă cu şapte secrete ale căsniciei fericite, după ce a stat în amănut de vorbă cu sociologi şi psihologi. În opinia ei căsnicia fericită este un echilibru între bine şi rău, între probleme şi momente fericite. Tara Parker-Pope a stabilit care sunt cele 7 reguli, secrete ale căsniciei fericite.

1. Sărbătoreşte veştile şi întâmplările bune. Divorţul nu este povocat de evenimente negative, ci de scăderea evenimentelor pozitive. Soluţia este ca partenerii să povestească şi să se bucure împreună de lucrurile bune care li se întâmplă, fie că este vorba doar despre unul dintre soţi sau de amândoi. Cuplul care trăieşte împreuna, care se bucură împreună, des de evenimentele pozitive, indiferent cât sunt ele de mici sunt mai responsabile, au un nivel al intimităţii mai ridicat, iar încrederea şi satisfacţia legată de relaţie este mai profundă.

2. Cinci bune pentru una rea. De câte momente pozitive este nevoie pentru ca unul dintre parteneri să se revanşeze pentru o greşeală? Cercetătorii spun că raportul este de 5 la 1. Nimeni nu trebuie să numere fiecare eveniment pozitiv şi fiecare greşeală, dar, dacă acestea apar în proporţii oarecum egale, probabilităţile unui divorţ cresc vertiginos.
Cerat este că în cazul mariajelor stabile există de cinci ori mai multe interacţiuni pozitive între soţi decât negative. Când raportul începe să scadă, creşte riscul despărţirii.

3. Standarde prea ridicate.
Perfecţionismul. Oamenii au aşteptări prea ridicate când vine vorba despre căsnicie. Ei se aşteaptă la mai mult, decât primesc. Standarde prea ridicate, cei care cer prea mult riscă să nu fie niciodată mulţumiţi. O soluţie este să primeşti şi să dai fără să cântăreşti totul, în fiecare moment, iar dacă totuşi tragi linie şi aduni, fă asta dupa intervale mai lungi de timp pentru ca fiecare partener să aibă timp pentru a echilibra balanţa.

4. O relaţie apropiată cu familia şi prietenii. Ideea că o căsnicie trebuie să ofere celor doi soţi tot ajutorul şi intimitatea de care au nevoie nu este tocmai realistă şi sănătoasă. Prietenii şi familia trebuie să fie aproape de un cuplu. Căsnicia trebuie să fie relaţia principală, dar nu singura.

5. Nu te stradui să-l faci pe celălalt fericit.
Capacitatea de a fi mai mult sau mai puţin fericit ţine de fiecare persoană, criteriile şi modul de evaluare personală fiind foarte diferite de la om la om şi variabile în timpul unei relaţii de lungă durată. A aştepta ca soţul sau soţia să aducă fericirea celuilalt este nerealist şi incorect.

6. Mai mult sex. În timpul unei căsnicii, dorinţa sexuală poate scădea în intensitate. În ciuda acestui lucru, sexul este sănătos şi aduce o serie de beneficii emoţionale şi fiziologice care nu trebuie ignorate. Partidele de sex regulate pot îmbunătăţi starea de spirit, pot scădea nivelul de nervozitate şi pot conduce la o relaţie mai bună şi mult mai intimă.

7. Evenimente şi momente noi, variaţii si situaţii noi. Cuplurile nu au nevoie de mai multe activităţi plăcute, ci de mai multe activităţi suprinzătoare, interesante şi noi. Cercetătorii spun că o metodă de a proteja şi dezvolta în acelaşi timp căsnicia este ca soţii să încerce permanent lucruri noi, să împărtăşească experienţe interesante. Soluţa este aceea de a depăşi rutina şi de a nu renunţa la experienţe noi.

Citeste si: Trucuri pentru a scapa de rutina din relatia ta

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns