Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Sex la prima vedere. E bine? E rău? E normal?

Sex la prima vedere. E bine? E rău? E normal?

Hormonii sexuali și efectele lor mai puțin știute

Hai că dragoste la prima vedere am mai văzut cu final fericit, dar o fi la fel și cu sexul pe negândite? În fond, de ce nu? De ce neapărat să o iei, să o iei, să luați, ca pe o frivolitate? Dragostea la prima vedere poate avea avantaje de netăgăduit.

Știi cum se spune, dragostea e oarbă şi dacă ţi-a picat cu tronc și nu ai alte obligații, te cam arunci cu capul înainte. Mai ales dacă ai oarecare experienţă de viaţă și amor. Pentru că, până la urmă, comportamentul tău și al lui față de această situațiune – sex din prima să-i spunem – ține de vârstă.

18-20 de ani – Fără complicații de conștiință

Şi dacă te crede uşuratică? E o experiență în plus. În fond, ai toată viaţa înainte pentru a-l găsi pe cel în stare să aprecieze faptul că i-ai făcut cel mai frumos dar. Pe tine însăţi. Apare însă o problemă. Dacă preopinentul e de vârsta ta, s-ar putea să nu aibă prea mare experienţă în domeniu ca să spun aşa. Şi momentul strălucitor și plin de senzații să fie în fapt un fâs. Nu e cazul să suferi, nici să pui bărbații pe standby. S-a emoționat sau pur și simplu nu știe ce să facă. Mai încearcă. Dacă te-ai îndrăgostit de-adevăratelea, chiar cu el. Experiența se poate câștiga împreună dacă există dragoste, chimie, comunicare.

25-30 de ani – Ești mai învățată

Chiar îţi poţi forma o părere despre reacţia lui viitoare înainte de ajunge la momentul culminant. Se poate spune că la vârsta asta te pricepi la oameni, dacă nu la bărbați. Aşa că dacă chimia îşi spune cuvântul şi simţi acea dorinţă de nestăvilit, nu te împiedica de prejudecăţi. În fond, nu ai nimic de pierdut: câştigi o noapte minunată şi, poate, bărbatul vieţii. Sau îţi dai seama de la început – dacă îţi va da de înţeles că nu-i place genul „din prima“ – că nu e cel ales! Mai mult, dacă începe să-ţi reproşeze că ai făcut-o doar ca să-l „prinzi“, iar ai câştigat. Pentru că e clar că n-are rost să-ţi mai pierzi vremea. Iar la 30 de ani poţi mai uşor renunţa.

Foloseşte, cum poţi şi cum te pricepi mai bine, protecţia. Pentru că, până la urmă, nimic nu e mai important decât sănătatea ta.

Pe la 40 de ani – E noul 30

Așa se spune de o vreme, că dacă acum un secol femeia era în culmea feminității sale la 30 de ani, astăzi, acest fapt se petrece la 40. Din păcate, prejudecățile nu țin pasul cu progresul, așa că de le scăpăm mult mai greu. Așa că poate apărea oricând întrebarea: nu sunt un pic ridicolă, să mă mai îndrăgostesc la vârsta asta? Și ideea că ar fi mai sigur să-i verifici întâi trecutul, contul în bancă şi hotărârea judecătorească de divorţ și-abia după aceea să te gândești la dragoste și plăceri trupești. Slavă Domnului, lucrurile sunt mult mai simple. Te poţi purta de viață la 40, ca la 30 sau chiar 20 de ani. Totul e să fii onestă cu tine însăţi, să nu te crezi nici mai răpitoare decât eşti, nici vreo zgripțuroaică. În plus, să nu crezi că asta e ultima șansă. Pe sistemul dacă nici acum nu-mi iese, rămân singură toată viaţa. Asta înseamnă oarecare lipsă de respect faţă de tine, ceea ce spre el se transmite foarte neplăcut. Bărbaţilor le plac femeile care cred în ele şi-n puterea lor de seducţie, fie că au 20 de ani, fie că au 40. Sau chiar 60.

Există voci, chiar printre sexologi, care susţin că este mai bine ca un cuplu să facă dragoste „din prima“. Sexul produce, spun ei, anumite modificări chimice în creier, care duc la iubire şi ataşament.

Te poate lua de neserioasă?

Da, există această posibilitate. Dar știi cum se spune: rău cu rău, dar mai rău fără rău. Cu alte cuvinte, mai bine își face o părere neconformă cu realitatea decât să ratezi o întâmplare minunată. Principalul argument pro ar fi acela că sunt foarte puține situațiile în care ai norocul să întâlnești un băiat cu care chiar simți „vibrația“. Iar când simți asta, când te gândești ce frumos ar fi să fii împreună cu el, îți dai brusc seama că-ți va lua o veșnicie până când vă veți cunoaște cu adevărat, până când veți avea încredere unul în celălalt. După care, da, ar putea urma și partea fizică? Dar dacă n-o să vă potriviți din punctul acela de vedere? N-o să-ți pară rău că ți-ai făcut atâtea speranțe? Cel mai simplu ar fi să nu pierzi timpul. Vei ști mai repede dacă este cel ales sau nu. Cu toate riscurile.

Text: echipa femeia/ sursa foto: unsplash

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns