Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Sex sălbatic sau viol?

Sex sălbatic sau viol?

sex sălbatic

Există, da, femei cărora le place sexul puțin mai violent. O penetrare mai viguroasă, poate chiar și niște nasturi rupți sau o răsturnare mai hotărâtă în pat.

Există și mai mulți bărbați cărora acest tip de amor li se pare mai incitant/excitant. Mai ales dacă femeia răspunde cu aceeași monedă. Un preludiu războinic face pentru ei și mai interesant orgasmul. Și cu atât mai satisfăcător! Este însă acest tip de relație sexuală un pas spre viol? Nicidecum, atât timp cât actul e consimțit de ambii parteneri.

Îmi place, dar nu vreau

Trăim vremuri în care fanteziie sexuale nu mai sunt chiar un tabu, dar și în care femeile își sus

țin din ce în ce mai articulat punctul de vedere. Trăim vremuri în care sentințele de tipul „ești nevasta mea înseamnă facem sex când vreau eu“ sunt nu numai caraghioase, ci și pedepsite de lege. Pentru că, trebuie să știi, chiar poți refuza actul sexual. Pentru că, de la „vrem amândoi sex sălbatic“ până la „eu vreau și tu faci cum zic eu“, e cale lungă.

Art. I (4) Violența în familie se manifestă sub următoarele forme … d) violența sexuală agresiune sexuală, impunere de acte degradante, hărțuire, intimidare, manipulare, brutalitate în vederea întreținerii unor relații sexuale forțate, viol conjugal.“ Legea 25/2012

Viol în familie

În momentul în care el îți face, să le zicem așa, avansuri, dar tu nu prea ai chef și îi dai asta de înțeles, în mod normal ar trebui să se oprească. Din păcate, încă și acum sunt mulți bărbați care consideră partenera de viață (soție sau nu) e obligată spună da la orice propunere sexuală în orice moment, că, odată ce e „a lui“, e firesc să-i placă facă amor la orice oră din zi și din noapte. Ei bine, nu e chiar așa. Trebuie să știi măcar tu că poți spune nu oricând. Iar dacă tu ai spus nu și el continuă, e de-a dreptul viol. Prejudecata că soția are îndatorirea conjugală întrețină „la cerere“ relații sexuale cu soțul ei a dus la acceptarea în fapt a unui act de viol. Atunci când ei nu-i place.

Și viol, și violență

Din păcate, violul conjugal poate fi destul de greu dovedit pentru a ajunge în instanță – există lege care pedepsește acest act -, așa că cel mai bine ar fi ca tu să știi cum să spui nu astfel încât el să înțeleagă nu e un capriciu, că pur și simplu n-ai chef. Pentru că, în paranteză fie spus, femeia are acest obicei, de a folosi actul sexual pentru a obține avantaje (nici noi nu suntem tocmai ușă de biserică!). Dacă el continuă însă această practică, singura soluție e divorțul! Mai ales că există și posibilitatea ca bărbatul nesatisfăcut atunci când are el chef să devină violent. Cu tine sau, mai rău, cu copiii.

Corpul altcuiva

Este ușor să spui, vei zice, nu te lăsa dominată, nu te transforma în proprietate. O societate patriarhală ca a noastră, prejudecăți atât de bine înrădăcinate încât progresul, oricât de galopant ar fi el, nu le poate zdruncina nici un milimetru, femei educate să fie supuse, toate converg în acest comportament. Iar ele, femeile abuzate sexual în propria căsnicie, consideră asta ca pe o cruce care trebuie dusă, iar când vorbesc – câteodată ajung la psiholog – povestesc aceste experiențe ca și cum ar fi fost ale altcuiva, ca și cum corpul lor ar fi fost al alteia. O detașare asemănătoare cu resemnarea, care va duce cel mai probabil la depresie, la gânduri de sinucidere. Din păcate, nu va duce decât în foarte puține cazuri la divorț.

Lipsurile sistemului nostru juridic, combinate cu sentimentele de teamă, rușine și vină ale victimelor, duc inevitabil la un număr destul de mic de procese penale, femeile preferând să ascundă faptul că au fost violate. (Monica Macovei)

Legiferat de curând

Abia la sfârșitul anilor 80 violul conjugal a fost definit ca infracțiune în Europa.

În 1991, Camera Lorzilor din Marea Britanie a stabilit că un violator trebuie condamnat indiferent care este relaţia sa cu victima;

în perioada 1990-2010, violul conjugal a devenit o infracţiune prevăzută de Codul Penal în majoritatea lumii civilizate;

în 1997, a fost stipulat și în legislația română;

în 2006, în Franţa a fost adoptată o lege potrivit căreia, dacă făptuitorul este soţul sau concubinul victimei, acest lucru se reţine ca o circumstanţă agravantă într-un proces de viol.

 

Citește și:

Material realizat de: Irina Tudor Dumitrescu
Foto: 123rf.com

Comments

comments

Lasă un răspuns