Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Studiu despre viata sexuala a romancelor

Studiu despre viata sexuala a romancelor

Viata sexuala a romancelor – Conform unui studiu european din 2006, barbatii romani se numara printre cei mai potenti europeni. Cum sta treaba cu femeile? Psihologii de la Terapia M (Mirela Zivari, Emilia Porfireanu, Jeni Chiriac si Loredana Ionascu) au realizat un sondaj pe un esantion aleatoriu de 111 femei, cu varste intre 18-45 ani. Ca instrument de sondare s-a folosit un chestionar ce nu are pretentia de a fi un instrument psihodiagnostic standardizat si etalonat la nivel national.

CONCLUZII
Tot femeia alege partenerul. 68,46% dintre femeile chestionate considera ca daca un barbat le atinge inseamna ca este interesat sexual de ele. Interesant este procentajul redus (0.9%) al femeilor care considera gestul de „a-i strecura un prezervativ in servetelul de la restaurant” drept o strategie de a-si arata dorinta de sex. Cu alte cuvinte, femeile fac primul pas – atingerea, dar apoi asteapta ca barbatii sa preia initiativa.

Fantezii erotice „cuminti”. Fantezia celor mai multe dintre femeile chestionate (55,85%) este sa faca dragoste intr-o cada umpluta cu sampanie. Spatiul intim este asadar preferat celui public, doar 27.03% dintre romance preferand cabina de proba si 16,22% – insula, puntea unui iaht sau sa fie inconjurate de mai multi barbati.

Sunt femeia unui singur barbat! Studiul subliniaza si faptul ca femeile isi doresc sa apartina unui singur barbat. La intrebarea „Cu cine ai facut dragoste in ultimul an?”, 66,67% au raspuns: „mereu cu acelasi barbat” si doar 8.10% – „cu mai multi barbati”.

Nu accept sa fiu batuta! Motivele pentru care femeile chestionate si-ar parasi partenerul sunt: brutalizarea (55,86%), infidelitatea (24,32%), homosexualitatea (11,71%), pierderile financiare (6,31%) si obezitatea (1,8%).

Vreau fidelitate! La intrebarea „Care este calitatea indispensabila a unui barbat?”, romancele chestionate au raspuns, in proportie de 32,43%, ca fidelitatea este conditia absolut necesara in cuplu. Au urmat: inteligenta (29,73%), umorul (20,72%), generozitatea (8,01%), dinamismul (5,4%) si galanteria (4,5%).

  • Doar 7,21% dintre femeile chestionate si-au pierdut virginitatea la 15 ani.

In ceea ce priveste defectele barbatilor, 43,24% dintre femei nu ar accepta un barbat care nu are grija de igiena lui. Zgarcenia nu este un criteriu serios in eliminarea partenerului decat pentru 3,6% dintre femeile chestionate.

Dorinta sexuala scazuta
Aproape jumatate dintre femei (42,34%) regreta ca nu au intotdeauna dorinta sexuala. Mai mult, se pare ca femeia din Romania face dragoste pentru prima data atunci cand „este foarte sau nebuneste indragostita”. Surprinzator, procentul romancelor care isi pierd virginitatea la 15 ani nu este foarte ridicat: 7,21%. Cele mai multe (32,43%) au raspuns ca si-au inceput viata sexuala la 20 de ani sau mai tarziu.

La limita dintre sexofoba si inerta
Datele colectate cu ajutorul acestui studiu indica faptul ca femeia din Romania se situeaza intre tipologia sexofoba si cea inerta. Sexofoba, pentru ca nu este prea in tema cu sexul – din lipsa de interes, de dorinta, de excitatie sau de placere, si inerta pentru ca se multumeste sa faca dragoste doar o data pe saptamana.

Important este sa intelegem ca avem nevoie de fantezii si de mai multa implicare pentru a ne bucura de o viata sexuala care sa ne implineasca. Daca ne multumim cu atitudinea pasiva si lasam lucrurile sa-si urmeze cursul, permitem ca viata de zi cu zi sa „omoare” dorinta si sa deterioreze relatia de cuplu.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns