Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Varstele sexualitatii feminine

Varstele sexualitatii feminine

Dacă ţi se pare că fluturii din stomac au cam ostenit, nu este nicidecum din cauză că-mbătrâneşti, ci din cauza experienţei, maturizării, dar şi a corpului tău. Nu e cazul să intri în vreo depresie aşadar, ar trebui doar să încerci să (te) înţelegi mai bine. Ba s-ar putea chiar ca, la 50 de ani, să te simţi mai împlinită sexual decât la 25. Pentru că nu există o vârstă anume pentru asta, ci doar o stare determinată de autocunoaştere, de dragostea pentru un bărbat, de încredere.

Până la 25 de ani romantismul

Eşti oarecum la începutul sexualităţii, mai degrabă proiecţia a ce vei deveni. Ai nevoie de siguranţă, dar şi de aventură – poate mai mult de siguranţă decât de aventură. Ai parte de emoţii uneori mai intense decât ar merita subiectul amorului. Cuvântul-cheie al acestei perioade este „romantism“. Altfel spus, trupul simte nevoia împlinirii sexuale şi-ţi dă nenumărate semnale, dar sufletul tânjeşte după făt-frumosul călare pe cal alb care să vină şi, cu braţul său de fier, să te smulgă din griul vieţii de toate zilele.
Partea rea: experienţele sexuale lasă adeseori în urma lor, indiferent cât de îndrăgostită ai fi de persoana respectivă, un gust amar, sentimentul că intimitatea ţi-a fost invadată, că ai fost murdărită. Sentiment pe care-l pui  (şi când se întâmplă asta e bine) pe seama educaţiei primite sau (şi când se întâmplă asta e rău)  pe seama lipsurilor tale (frumuseţe, farmec, sex-appeal). Oricum ar fi, apare un soi de revoltă împotriva vârstei, a bărbaţilor, ba chiar şi a sexului.
Partea bună: eşti la început şi, dacă ai noroc, vei avea exact experienţele care îţi vor da încredere în tine, în puterea de seducţie. Ai şansa de a te cunoaşte şi de a-ţi cunoaşte limitele, dorinţele, puterea de a cuceri şi de a te lăsa cucerită. 

Între 25 şi 40 de ani creativitatea

Este o perioadă de stabilizare naturală a emoţiilor, în care femeia îşi cunoaşte mai bine corpul şi dorinţele, una de sexualitate intensă. Este perioada în care face mult mai uşor primul pas, fără a-i fi ruşine de dorinţele ei. După 35 de ani, ceasul biologic începe să ticăie parcă mai tare, împingând-o fie spre procreare, fie pur şi simplu spre plăcerea de a face dragoste.
Partea rea: s-ar putea ca femeia la 35 de ani să intre într-un soi de panică a sfârşitului. Iar dacă partenerul nu găseşte soluţiile cele mai bune, ea să încerce altceva. Sau pe altul.
Partea bună: este vârsta la care femeia îndrăzneşte să-şi satisfacă fanteziile, să ceară şi să ofere dragoste, să fie iubită şi să iubească fără a ţine seamă de prejudecăţi, de ce se cade şi ce nu.

Între 41 şi 50 de ani voluptatea

Ai ajuns aici? Fii fericită, este cea mai bună perioadă a sexualităţii tale, cea lipsită total de griji şi inhibiţii. Acum ştii exact cum stai. Ai scăpat de preocuparea maternităţii, prin urmare te bucuri de deliciile sexualităţii fără alte stresuri. Clar, feminitatea ta este acum la apogeu, eşti deja prietenă cu propriul corp, ştii deja cum să comunici şi din punct de vedere sexual cu un bărbat. Prin urmare, nu-ţi rămâne decât să te bucuri, să încerci voluptăţi noi.
Partea rea: gândul că eşti pe partea descendentă s-ar putea să ducă la depresie. Ai mare grijă, prin urmare, să vezi întotdeauna partea plină a paharului! Ţi se pare că ochii nu mai sunt aşa de strălucitori şi pielea nu mai e atât de catifelată? Nici o problemă! Asta înseamnă că privirea ta e mai învăluitoare, iar pielea mai aspră poate duce cu gândul la stat mult în aer liber. Încearcă să ai grijă de sănătatatea ta şi de (problema acestui secol) siluetă şi totul va fi bine!
Partea bună: lipsa grijilor specifice perioadelor anterioare îţi aduce un plus de relaxare. Te poţi gândi la dragoste ca la un joc de plăcere şi extaz.

Între 50 şi 55 de ani uraganul

După ce va fi trecut neplăcuta perioadă a menopauzei, sloganul de ordine va fi „încă o dată!“. Pentru că hormonii şi-au făcut treaba, grijile au dispărut, la fel regulile. Nu a dispărut însă dorinţa, care, poate pentru că ai ajuns în cea de-a doua jumătate a vieţii, pare mai nestăvilită.
Partea rea: să te crezi prea bătrână pentru dragoste şi, prin urmare, dintr-o falsă sau prost înţeleasă pudoare, să refuzi să-ţi asculţi trupul.  
Partea bună: eşti pe deplin dezinhibată; prin urmare, sexualitatea ta poate fi mai împlinită ca oricând. Bucură-te de ea!

Peste 56 de ani echilibrul

Deja nu mai există umbră şi întuneric, eşti aşa cum te vezi şi te vezi aşa cum eşti. Dorinţele există încă şi poţi, dacă ai avut şi până acum o viaţă sexuală normală, să ţi le satisfaci sau să le ignori după cum ţi-este cheful. Totul depinde de tine!
Partea rea: să ai mai multe dorinţe decât posibilităţi şi, din pricina asta, să te simţi frustrată şi un pic ridicolă.
Partea bună: să priveşti cu umor noua ta etapă de viaţă. Şi, prin urmare, să te bucuri de sexualitate aşa cum îţi pofteşte inima.

Comments

comments

Lasă un răspuns