Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 3 plante anti-colesterol

3 plante anti-colesterol

Cresterea nivelului de colesterol (este vorba de asa-numitul colesterol rau, LDL) este provocata de incarcarea sangelui cu grasimi preluate din ficat, intestine sau alte depozite de grasimi. Cresterea colesterolului duce la ingustarea vaselor de sange si, prin urmare, la boli ale aparatului cardiovascular.

Pe langa consumul alimentelor grase, colesterolul mare este provocat si de anumite tulburari metabolice cauzate de diabetul zaharat, insuficienta renala cronica, hipotiroidism, afectiuni hepatice, obezitate, de consumul exagerat de tutun, alcool sau medicamente.

Brusturehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/brusture.png

Substantele continute de brusture au actiune de neutralizare asupra agentilor toxici care pot afecta ficatul. Aceasta planta reduce absorbtia colesterolului si a lipidelor, scade riscul de cancer la colon si ajuta ficatul in eliminarea substantelor toxice.

  • Infuzie: Pui 2-4 linguri cu radacini uscate si maruntite la 1 litru de apa clocotita. Lasi acoperit 15 minute, strecori, indulcesti si bei toata cantitate de-a lungul intregii zile (cand vrei). Diabeticii pot indulci cu zaharina.

Mesteacanhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/m.png

Unul dintre efectele principale ale mesteacanului este ca actioneaza la nivel hepatic si biliar, avand ca efect reducerea colesterolului din sange. Este totodata un puternic diuretic (atentie, poate produce deshidratare!), ajutand la eliminarea toxinelor si buna functionare a ficatului.

  • Infuzie concentrata: Pui 4-5 lingurite cu frunze uscate la 200 ml de apa clocotita. Lasi sa infuzeze acoperit timp de 15 minute, strecori, iar dupa racire sub 40˚C, se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Dupa sase ore, se strecoara din nou si se bea fractionat in 2-3 reprize, cu 30 de minute inainte de mese sau la doua ore dupa acestea.

Teci de fasolehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/teci.png

Substantele active continute in tecile de fasole (vitaminele A si C, magneziu, potasiu, acizi grasi omega 3), contribuie la scaderea procentului de colesterol negativ din sange, impiedicand oxidarea si depunerea acestuia pe peretii vaselor sangvine.

  • Decoct: 1 lingura de teci la 500 ml de apa. Fierbi 10 minute, lasi la infuzat alte 5, apoi bei de-a lungul zilei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns