Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > 5 simptome pe care sa nu le ignori

5 simptome pe care sa nu le ignori

 

Uneori organismul iti da semne, aparent banale, ca nu-i chiar totul in regula cu el. Iar aceste simptome, trecute cu vederea, se pot complica in boli grave.

Ne-am obisnuit sa mergem la doctor doar cand nu se mai poate altfel, cand nu mai suportam durerea sau vreun simptom anume nu ne lasa sa muncim, sa ne distram si sa traim. Sunt insa multe simptome pe care “le ducem pe picioare”, adica le ignoram, asteptand ca problema sa treaca de la sine. Insa inofensiva problema poate ascunde pericole mari.

Dureri de cap

“E doar o migrena”, iti spui, iei un calmant si iti vezi de viata. Dar daca migrenele se instaleaza cu o anumita periodicitate, ar trebui sa-ti dea de gandit. O durere de cap violenta este un simptom pe care nu trebuie sa-l ignori mai ales daca este aparuta din senin, In 5% din cazuri anunta un anevrism cerebral – un cheag pe traiectul unei artere cerebrale care iriga creierul. Daca fumezi sau ai in familie pe cineva care a suferit de accident vascular cerebral, trebuie sa fii cu atat mai atenta.

Dureri de burta insotite de febra

Nu-ti pune singura diagnosticul de indigestie, caci poate fi vorba de apendicita, care, netratata, duce la mult mai periculoasa peritonita – ruperea organului inflamat. O durere cand surda, cand puternica in partea de jos a abdomenului poate anunta si prezenta unui chist ovarian.

Greata, varsaturi, dureri cosul pieptului

Sunt simptomele prea des ignorate ale unui atac de cord, mai ales in cazul femeilor de peste 45 de ani. Un EKG si un consult imediat se impun de urgenta!

Balonari dese

Esti mai mereu balonata si ai gaze, mai ales in perioada menstruatiei? Problema poate fi nu digestiva, ci mult mai serioasa, intrucat aceste pot fi simptomele unui cancer ovarian. Deci fuguta la ginecolog, diagnosticarea precoce salveaza vieti!

Vanatai fara motiv

Nu te lovesti, dar te trezesti periodic cu vanatai. Echimozele care apar din senin pot anunta o lipsa acuta de vitamina C si vitamina K sau chiar afectarea grava a ficatului (ciroza). Pentru siguranta, se impun trei testari: hemoleucograma, factorii de coagulare si analizele care evalueaza functia ficatului.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns