Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > 6 mituri despre diabet

6 mituri despre diabet

DACA MANANCI MULT ZAHAR, FACI DIABET

Consumul excesiv de zahar nu provoaca diabet. Acesta survine atunci cand insulina nu mai e secretata la un nivel normal de catre pancreas, iar organismul nu mai este capabil sa gestioneze eficient glucoza.

DIABETUL DE TIP I NU E ASA PERICULOS
De obicei, diabetul de tip I se declanseaza in copilarie, atunci cand pancreasul nu mai e capabil sa secreteze insulina, ceea ce-l face deosebit de periculos, mai ales daca nu e descoperit din timp. Acest tip de diabet se trateaza doar cu insulina. Sistemul imunitar scazut este una dintre principalele cauze care duc la aparitia diabetului de tip I, sustin specialistii.

DIABETUL DE TIP II E GRAV SI SE TRATEAZA CU INSULINA
Glicemia poate fi tinuta in limite normale, chiar si de catre cei diagnosticati cu diabet de tip II, daca se hranesc sanatos, fac suficienta miscare si isi mentin greutatea corporala cat mai aproape de ideal. Asadar, in functie de valoarea glicemiei, se poate „trata” prin dieta, cu pastile care stimuleaza secretia de insulina sau cu insulina, atunci cand pancreasul nu mai secreta acest hormon.

DIABETICII AU INTERDICTIE LA DULCIURI
In functie de valoarea glicemiei, persoanele care sufera de diabet au voie sa manance deserturi cu indulcitori sau fructe.

DIABETICII NU AU VOIE SA MANANCE PAINE
Persoanele care au diabet pot sa consume paine, doar ca portiile zilnice sunt indicate de medic, in functie de valoarea glicemiei.

NU POTI SCAPA DE DIABET ODATA CE TE-AI IMBOLNAVIT
Diabetul gestantial, de exemplu, se declanseaza in timpul sarcinii, se trateaza cu insulina, dar in mod normal, dispare dupa nastere.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns