Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 8 beneficii ale semintelor de canepa

8 beneficii ale semintelor de canepa

Există numeroase motive pentru care seminţele de cânepă sunt numite „super-alimente”. Seminţele de cânepă sunt bogate în minerale esenţiale, vitamine, proteine şi grăsimi. Seminţele de cânepă conţin o combinaţie perfectă de nutrienţi, carele face ideale pentru sănătate. Iată care sunt principalele 8 beneficii ale seminţelor de cânepă.

Tratează pielea uscată. Conţinutul mare de antioxidanţi, vitamina E şi zinc, pe care le conţin seminţele de cânepă le face ideale în tratarea, din interior, a pielii uscate, ajutând la reducerea problemelor asociate cu pielea uscată. Seminţele de cânepă sunt, de asemenea, bune pentru părul uscat.

Reduc crampele menstruale la femei. Seminţele de cânepă sunt bogate în magneziu, cupru şi vitamina D. Aportul de seminţe de cânepă în mod regulat ajută la reducerea crampelor menstruale. De asemenea, ajută la prevenirea problemelor asociate cu sindromul premenstrual.

Scad colesterolul rău. Seminţele de cânepă sunt bogate în aminoacizi, acizi graşi omega 3 şi alte vitamine esenţiale, care împreună au capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău, prevenind astfel riscul apariţiei bolilor de inimă.

Reduc durerile articulare. Seminţele de cânepă, foarte bogate în magneziu şi calciu le fac ideale  pentru tratamentul durerilor articulare şi a simptomelor de artrită la femei.

Combat constipaţia. Seminţele de cânepă sunt bogate în fibre, sulf şi alţi aminoacizi, care împreună ajută la ameliorarea problemelor legate de constipaţia cronică, mai ales în cazurile în care această problemă nu poate fi rezolvată prin creşterea aportului de fibre. Seminţele de cânepă sunt un laxativ natural care tratează foarte eficient constipaţia şi dă dependenţă. În plus stimulează sistemul digestiv şi creşc imunitatea.

Îmbunătăţesc memoria. Seminţele de cânepă sunt bogate în vitamina B1, B2, B6, fosfor şi alte enzime. Acest lucru ajută pentru a creşte capacitatea de memorare şi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare.

Seminţele de cânepă controleză nivelul hormonilor feminini. Aceste seminţe sunt foarte bogate în acizi esenţiali omega 3, nutrienţi care ajută la repararea tulburări hormonale în organism. Seminţele conţin acid alfa lipoic care pot preveni diverse boli care sunt efectul unor dezechilibre hormonale.

Cresc nivelul de energie. Seminţele de cânepă sunt foarte bogate în fibre, proteine şi calciu, iar prin aceasta ajuta la creşterea nivelului normal de energie a organismului. Sunt foarte eficiente în recuperarea musculară după o sesiune de antrenament. De asemenea, ajută pentru a creştea ratei bazale a metabolismului şi susţin arderea lipidelor.

Citeste si afla la ce te ajuta uleiul de canepă
Afla totul despre semintele de dovleac

Comments

comments

Lasă un răspuns