Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 8 fructe comune cu proprietati exceptionale

8 fructe comune cu proprietati exceptionale

Fructele nu sunt doar bune la gust, ci si benefice sanatatii. In plus exista fructe comune cu proprietati exceptionale care trebuie incluse in dieta zilnica. Cuvantul fructe vine de la latinescul frui care inseamna „a se bucura, a folosi” si nu-i deloc intamplatoare aceasta etimologie a cuvantului.

Toate fructele intra in categoria „aliment perfect”. Fructele sunt insa sursa principala de vitamina C fara de care nu putem functiona normal. Organismul uman este proiectat pentru a primi un aport mare de vitamina C in fiecare zi, dovada fiind faptul ca aceasta vitamina este esentiala, practic, in toate procesele esentiale la nivelul celulei. Fara vitamina C, celulele nu pot produce energe, nu pot respira, nu pot primi si nu pot consuma nutrienti. In concluzie, omul nu poate trai normal fara fructe.

Afla care sunt cele 8 fructe comune cu proprietati exceptionale. Unele din benefeciile acestora foarte putin cunoscute.

Grapefruit – Semintele acestui fruct in numar de 5-6 consumate la fiecare 8 ore timp de doua saptamani, pot vindeca infectiile tractului urinar, inclusiv in cazul unor germeni rezistenti la medicatia obisnuita.

Ananas – Acest fruct contine mari cantitati de bromelaina, enzima care s-a dovedit a fi mai puternic ca agent chemotoxic, cel putin in cazul animalelor de laborator. Testele au aratat ca aceasta enzima trateaza activ si eficient tumorile in faza incipienta si blocheaza prolifererea lor.

Pepene verde – Acest fruct de vara contine aminoacizi unici, printre care L-citrulina, care sustine elasticitatea vaselor de sange si poduce dilatarea vasculara in mod natural, ameliorand disfunctiile endoteliale la nivelul vaselor mici si implicit avand ca efect reducerea tensiunii arteriale. Efectele apar la cateva zile dupa inceperea curei de pepene, adica 500 de grame de pepene pe zi.

Lamaia – S-a dovedit ca acest fruct este un aliat impotriva calculilor renali si biliari. Cura de limonada, adica sucul de la lamaie baut dimineata intr-un pahar cu apa rezolva rapid pietrele la rinichi. Lamaia are capacitatea de a dezintegra calculi si, prin aceasta duce la eliminarea lor.

Rodia – Acest fruct este considerat un remediu major pentru femei, prin continutul mare de estrogeni vegetali care nu stimuleaza proliferarea celulelor aberante, dar care poate functiona ca un pansamet pentru ovare si care poate sustine sanatatea hormonala a femeilor.

Soc – Boabele de soc sunt un remediu fara egal in tratarea infectiilor respiratorii, recunoscut pentru capacitatea lor cu totul speciala din cele mai vechi timpuri. Cercetari recente au probat ca socul contine flavonoide care compara boabele de soc, prin efectul lor, cu efectele unor antivirale din categoria celor mai puternice.

Nuca de cocos – Laptele de nuca de cocos, apa de nuca de cocos sunt considerate a avea proprietati anti-ulcerogene, cu efect benefici in toata mucoasa tubului digestiv, dar mai ales la nivelul stomacului.

Patlagina – Este unul din remediile cunoscute in cazul afectiunilor respiratorii, dar putini stiu ca este un leac fara egal care combate diareea.

Consumul acestor fructe este esential pentru sanatate, atat in conditii de sanatate, dar mai ales atunci cand te confrunti cu unele afectiuni.(Otilia Ignat)

Comments

comments

Lasă un răspuns