Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Adevarul despre acumularea de kilograme

Adevarul despre acumularea de kilograme

Acumularea de kilograme este efectul unui cumul de factori. Cap de lista: alimentatia nepotritiva, varsta, nivelul intensitatii activitatii fizice. Dar acumularea de kilograme este un proces mult mai complicat decat pare. Desi cantitatea alimentelor consumate si calitatea lor este esentiala, acumularea de kilograme nu tine doar de acest detaliu. Exista o suma de factori mai putini cunoscuti care influenteaza direct numarul si ritmul de acumulare al kilogramelor in plus.

Intensitatea metabolismului. Multi cred ca daca mananca hrana picanta isi accelereaza metabolismul. Acesta este doar un mit, insa trebuie sa stii ca metabolismul este accelerat de o dieta echilibrata si sanatoasa, cu multe proteine. Alimentele picante au rostul si rolul lor, iar rata accelerata a metabolismului pe care acestea o induc este un proces de scurta durata. Ar avea efect daca ai manaca doar ardei iute.

Variatiile prea mari in dieta. Multi cred ca isi vor deregla ireparabil metabolismul daca au o dieta cu extreme intre care penduleaza. Si acesta este doar un mit, adevarul fiind ca metabolismul poate reveni oricand la ritmul lui normal.

Ridicarea greutatilor. Un alt mit este cel legat de ridicarea de greutati atunci cand faci sport. Unii cred ca aceasta activitate iti va aduce multe kilograme in plus, insa si acest lucru este adevarat pe jumatate. Musculatura este mai grea decat grasimea din jur. Dar intre masa musculara si tesutul adipos exista mereu un echilibru. Trupurile pline de muschi ar putea cantari mai mult decat unul pufos si plin de grasime.

Sportul si kilogramele in plus. Multi cred ca, atat timp cat faci sport, nu vor acumula kilograme in plus, ceea ce este fals. Te vei ingrasa daca consumui doar zaharuri si grasimi, indiferent cat sport faci.

Solutia: echilibrul intre alimentatie si activitate fizica. Echilibrul in activitatea fizica efectuata si, mai ales, echilibru in ceea ce priveste alimentatia.

Afla ce mananca femeile slabe

 

Comments

comments

Lasă un răspuns