Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimente care stimuleaza tiroida

Alimente care stimuleaza tiroida

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/03/16/alimente-stimuleaza-tiroida-1.jpgAm mai spus, repetam: totul trece prin farfurie iar, in aceste conditii, exista si alimente care stimuleaza tiroida. Afectiunea tiroidei cea mai des intalnita sunt cele care determina reducerea secretiei de hormoni, deci hipotiroidism. In acest caz o serie de alimente pot stimula natural activitatea tiroidei si te pot ajuta sa te simti mult mai bine.

Alimentele care stimuleaza tiroida sunt indicate si celor care sufera de tiroidita autoimuna. Trebuie spus ca alimentele care stimuleaza tiroida sunt contraindicate celor care au o hipersecretie de hormoni tiroidieni (hipertiroidism).

Unul din mineralele care trebuie controlat cu atentie in boala tiroidiana este iodul. Daca unele forme de boala tiroidiana sunt provocate de carenta de iod, administrarea unor cantitati mari de iod persoanelor care au deja o tiroida dezechilibrata este contraindicata pentru ca un proces paradoxal face ca excesul de iod sa reduca secretia de hormoni tiroidieni.

Asa se explica de ce unele alimente bogate in iod trebuie taiate de pe lista cu alimente care stimuleaza tiroida. Acestea sunt: varza, broccoli, ridichia neagra, hreanul, conopida, nucile, spanacul si soia in orice forma. Ideea este ca aceste alimente trebuie consumate ocazional, in catitate mica.

De partea cealalta se afla lista cu alimente care stimuleaza tiroida. Acestea sunt spirulina si alge brune (se gasesc in farmacii). Spirulina si algele se folosesc cu maxima eficienta in tratatrea hipotiroidmului, dar numai cu sfatul medicului, pentru ca dozele se stabilesc raportat la realitatea fiacerui pacient.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/03/16/alimente-stimuleaza-tiroida-3.jpgAfectiunea tiroidei cea mai des intalnita sunt cele care determina reducerea secretiei de hormoni, deci hipotiroidism. In acest caz o serie de alimente pot stimula natural activitatea tiroidei si te pot ajuta sa te simti mult mai bine.

Ceapa veche si ceapa verde sunt o solutie excelenta pentru tiroida si pot fi mancate fara limite pentru ca regleaza functiile tiroidei.

Pe lista cu alimente care stimuleaza tiroida sunt cele bogate in antioxidanti: salata verde, patrunjel, loboda si frunze de telina, afine, coacaze, zmeura, capsune, struguri negri, mure, fragi si rodie. Foarte bune sunt si citricele, merele si toate fructele de culoare mov.

Mazarea, fasolea, lintea, nautul sunt ideale in dieta persoanelor care au o reducerea a activitatii tiroidei. Le pot manca pe fiecare in parte o data pe saptamana. In plus te ajuta sa slabesti pentru ca sunt foarte bogate in fibre.

Sunt recomandate si fructe bogate in grasimi, ca mango, avocado, precum si cereale integrale, la care poate adauga (tot cu sfatul medicului), suplimente bogate in vitamine din complexul B. Mai sunt recomandate fructele de mare si toate alimentele bogate in fier (organe de pasare, ficat) precum si sursele de calciu (lactate, citrice) si pestele oceanic.

Acestea au fost cele mai importante alimente care stimuleaza tiroida.

Comments

comments

Lasă un răspuns