Alimente care te tin departe de raceala

Alimente care te tin departe de raceala

Alimente care te tin departe de raceala – Un mar pe zi tine medicul la distanta, dar pentru a alunga raceala este nevoie de ceva in plus. Sunt multe alimente care te tin departe de raceala, si cum nimeni nu isi doreste sa raceasca, poti sa previi raceala … mancand. O alimentatie potrivita te-ar ajuta sa previi orice neplacere si sa te tii departe de medicamente, daca nu esti adeptul lor.

Ti-am facut o lista cu alimente care te tin departe de raceala

Varza – este una dintre cele mai sanatoase alimente fiind bogata in potasiu, vitaminele C, K si A, calciu, beta-caroten si luteina; are efecte benefice asupra sistemului imunitar, dar ajuta si la vindecarea vanatailor si a cearcanelor.

Usturoiul – are ca principala arma alicina (substanta din componenta lui), care previne complicatiile cauzate de raceli; consuma-l proaspat daca poti, deoarece prin fierbere isi pierde o parte din propritetati.

Merele sunt si ele printre alimente cu multiple beneficii pentru sanatate, asa ca trebuie consumate in fiecare zi!

Ceapa rosie cruda – contine o substanta quercitina, ajuta la prevenirea scaderii imunitatii, fiind si un puternic antioxidant, antialergic si anticancerigen.

Broccoli – este plin de nutrienti care protejeaza sanatatea omului, fiind  o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C.

Afla care sunt si celelelte alimentele care te tin departe de raceala.

Supa de pui – supranumita si “penicilina naturala” este o adevarata sursa de vitamine avand o mare putere de vindecare a racelii datorita continutului bogat in legume.

Pestele –  mananca somon si ton pentru ca sunt bogati in acizi grasi Omega 3, care reduc inflamatiile din corp.

Iaurtul – contine probiotice (bacteria bune), care ajuta organismul in lupta cu bolile.

Semintele de anason – au proprietati antibacteriene si ajuta la stoparea tusei si deblocarea cailor respiratorii.

Ciupercile – au un continut bogat in vitamina C, B si D care stimuleaza sistemul imunitar prin cresterea productiei de proteine antivirale.

Morcovii si cartofii dulci – contin beta-caroten, sunt anticancerigeni si sunt un aliat de nadejde impotriva racelii.

Rodiile – contin antioxidanti care ajuta in lupta cu radicalii liberi.

Citricele (lamaie, grapefruit, portocala) – sunt bogate in vitamina C, activeaza sistemul imunitar si distrug celulele cancerigene;

In paralele cu alimente care te tin departe de raceala evita:

  • Prajeli – alimentele gatite la temperaturi inalte in diverse uleiuri si grasimi, pot emite substante toxice si daunatoare sistemului imunitar;
  • Zahar  – folosit excesiv poate reduce capacitatea de reactie a celulelor imunitare;
  • Alimente care contin coloranti sintetici, indulcitori si arome (ele contribuie la cresterea sensibilitatii organismului la virusi).

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult