Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Alimente care te tin departe de raceala

Alimente care te tin departe de raceala

Un mar pe zi tine medicul la distanta, dar pentru a alunga raceala este nevoie de ceva in plus. Sunt multe alimente care te tin departe de raceala, si cum nimeni nu isi doreste sa raceasca, poti sa previi raceala … mancand. O alimentatie potrivita te-ar ajuta sa previi orice neplacere si sa te tii departe de medicamente, daca nu esti adeptul lor.

Ti-am facut o lista cu alimente care te tin departe de raceala

Varza – este una dintre cele mai sanatoase alimente fiind bogata in potasiu, vitaminele C, K si A, calciu, beta-caroten si luteina; are efecte benefice asupra sistemului imunitar, dar ajuta si la vindecarea vanatailor si a cearcanelor.

Usturoiul – are ca principala arma alicina (substanta din componenta lui), care previne complicatiile cauzate de raceli; consuma-l proaspat daca poti, deoarece prin fierbere isi pierde o parte din propritetati.

Ceapa rosie cruda – contine o substanta quercitina, ajuta la prevenirea scaderii imunitatii, fiind si un puternic antioxidant, antialergic si anticancerigen.

Broccoli – este plin de nutrienti care protejeaza sanatatea omului, fiind  o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C.

Afla care sunt si celelelte alimentele care te tin departe de raceala.

Supa de pui – supranumita si “penicilina naturala” este o adevarata sursa de vitamine avand o mare putere de vindecare a racelii datorita continutului bogat in legume.

Pestele –  mananca somon si ton pentru ca sunt bogati in acizi grasi Omega 3, care reduc inflamatiile din corp.

Iaurtul – contine probiotice (bacteria bune), care ajuta organismul in lupta cu bolile.

Semintele de anason – au proprietati antibacteriene si ajuta la stoparea tusei si deblocarea cailor respiratorii.

Ciupercile – au un continut bogat in vitamina C, B si D care stimuleaza sistemul imunitar prin cresterea productiei de proteine antivirale.

  • Dieta cu ciupeci

Morcovii si cartofii dulci – contin beta-caroten, sunt anticancerigeni si sunt un aliat de nadejde impotriva racelii.

Rodiile – contin antioxidanti care ajuta in lupta cu radicalii liberi.

Citricele (lamaie, grapefruit, portocala) – sunt bogate in vitamina C, activeaza sistemul imunitar si distrug celulele cancerigene;

In paralele cu alimente care te tin departe de raceala evita:

  • Prajeli – alimentele gatite la temperaturi inalte in diverse uleiuri si grasimi, pot emite substante toxice si daunatoare sistemului imunitar;
  • Zahar  – folosit excesiv poate reduce capacitatea de reactie a celulelor imunitare;
  • Alimente care contin coloranti sintetici, indulcitori si arome (ele contribuie la cresterea sensibilitatii organismului la virusi). (Otilia Ignat)

 


Lasă un răspuns

Sus