Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Alimente esentiale pentru creier

Alimente esentiale pentru creier

Memoria buna trece prin farfurie, iar o lista cu alimente esentiale pentru creier este necesara oricui.

Legumele rosii si verzi sunt esentiale pentru creier. Legumele aduc minerale, antioxidanti si principii active care toate impreuna asugura buna transmitere a impulsului nervos. Acest mecanism este fundamental pentru o activitate cerebrala cu randament maxim si o memorie care sa se pastreze buna si foarte buna si la varste inaintate.  

Ciocolata, ceaiul verde si vinul rosu sunt alte alimente din lista celor care sustin activitatea cerebrala si memoria. Compusi specifici din ceai, vin rosu si din ciocolata sunt in masura sa previna boala Alzheimer prin inhibarea unei proteine de degenerative numite beta – amiloid.

Ultima categorie de alimente esentiale pentru creier sunt carnea de pui, ouale si pestele pentru aportul masiv de vitamina B12 pe care acestea il aduc. Vitamina B12 este fundamental necesara, iar declinul cognitiv asociat varstei a III-a este determinat, in mare parte si de problemele de absorbtie care apar la varstele inaintate, exact in cazul acestei vitamine.

Secretul eficientei acestor alimente esentiale pentru creier este consumul constant si echilibrat.

O a doua regula impune ca pentru fiecare portie de carne sau peste sa corespunda cel putin doua portii de legume si doua de fructe.

 

 

Mai mult ca niciodata trebuie sa gandim repede si bine. Memoria buna trece prin farfurie, iar o lista cu alimente esentiale pentru creier este necesara oricui. Am organizat alimentele esentiale pentru creier pe grupe ca sa-ti fie usor sa le incluzi in dieta zilnica.

A consuma in fiecare zi cel putin doua din aceste alimente este o garantie ca vei avea o minte brici.

Exista cinci categorii de alimente esentiale pentru creier

Fructele. Cele mai bune alegeri: portocale, capsuni, afine si grapefruit. Exista dovezi ca dietele bogate in vitaminele C si E sunt asociate cu o memorie buna.

Estential este ca doza zilnica de vitamina C si vitamine E sa fie acoperita complet in fiecare zi, aceasta fiind o garantie pentru o memorie buna.

Fructele sunt alimente esentiale pentru creier prin capacitatea lor de a neutraliza radicalii liberi inainte ca acestia sa afecteze celula nervoasa si legaturile dintre neuroni.

Uleiul de masline si alte uleiuri vegetale. Dintre toate uleiurile vegetale, uleiul de masline este de departe cea mai buna si mai recomandata alegere. Cea mai buna dieta pentru creier este cea bogata in grasimi mononesaturate (de genul celor gasite in ulei de masline si avocado), completata cu grasimi polinesaturate  provenite din nuci si alte seminte uleioase.

Dozele ideale sunt : patru linguri de ulei de masline sau un sfert de cana de migdale, nuci si alune amestecate.

Afla pe pagina urmatoare care sunt celelalte alimente esentiale pentru creier

Comments

comments

Lasă un răspuns