Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medicina naturista > Alimentele picante, secretul longevitatii

Alimentele picante, secretul longevitatii

 

Studiul a probat ca blocarea receptorilor durerii este extrem de utila, nu numai pentru alinarea durerii, ci si pentru promovarea longevitatii si a sanatatii metabolice, mai ales pentru prevenirea diabetului si a obezitatii. Pe masură ce imbatranesc, oamenii se confrunta cu o mai mare incidenta a durerii, indicand faptul ca aceasta senzatie este cea responsabila de accelerarea proceselor de imbatranire. Se si spune ca durerea te imbatraneste si se vede pe fata!

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/06/05/alimentele-picante-1.jpgAlimentele picante au capacitatea extraordinara de a bloca acest cerc vicios, in mod natural si fara nici unul din efectele secundare ale analgezicelor, iar capsaicina, continuta in toate alimentele iuti, dar mai ales in ardeiul iute ar putea preveni declinul metabolic asociat cu varsta si, implicit, ar putea favoriza longevitatea.

Exact pentru aceste motive cele mai multe din analgezicele de ultima generatie contin substante derivate din capsaicina pentru proprietate ei de a anula efectele proteinei generate ca raspuns la senzatia dureroasa.

In loc de final trebuie spus ca un consum constant de ardei iute si de alte alimente picante poate avea ca efect atat combaterea durerii, cat mentinerea sanatatii.

Afla cele mai bune remedii cu ardei iute

Se stia de multa vreme ca alimentele picante sunt benefice sanatatii, dar acum exista si dovezila care arata ca alimentele picante in general, si ardeiul iute, in special sunt secretul longevitatii.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/06/05/alimentele-picante-3.jpgOamenii de stiinta americani de la Universitatea din California au constatat că un consum constant si echilibrat de alimente picante inhiba capacitatea organismului de a simti durerea si favorizează longevitatea, informează dailymail.co.uk. S-a stabilit ca exista o legatura directa intre intensitatea semnalelor dureroase pe care le percepe creierul si durata de viata. Durerea perceputa de creier determina aparitia in sange a unei proteine care este responsabila de aparitia inflamatiilor si care stimuleaza dezvoltarea leziunilor de tip canceros. In absenta receptarii durerii proteina nu exista, astfel ca dispar si factorii care favorizeaza agravarea afectiunii. Cu alte cuvinte o leziune, indiferent de natura ei, care doare se va vindeca mai greu decat una care nu este dureroasa.

Absenta durerii este secretul pentru o viata mai lunga si o capacitate mai mare de regenerare, combinat cu o crestere a imunitatii generale. Concomitent studiile au aratat ca respectiva proteina este vinovata si de afectarea memoriei, iar absenta ei sau diminuarea concentratiei din sange reduce gradul de alterare al memoriei de lunga si scurta durata.

Studiul in cauza a mai relevat faptul ca respectiva proteina, produsa ca efect al durerii, este responsabila si pentru stimularea depozitelor de grasime, astfel explicandu-se de ce persoanele care sunt consumatori de alimente picante au un metabolism mai bun si mai activ, dar si o greutate mai apropiata de normal, indiferent de varsta. Durerea si proteina care insoteste senzatiile dureroase pare sa fie responsabila si de favorizarea aparitiei diabetului, pentru ca aceasta intretine un nivel ridicat al zaharului in sange.

 


Lasă un răspuns

Sus