Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Remedii naturiste pentru arsuri stomacale la gravide

Remedii naturiste pentru arsuri stomacale la gravide

arsuri la stomac

Simți arsuri la stomac și dureri abdominale? Cozonaci, murături, sarmale și fripturi grele – știi că ar fi trebuit să le eviți în perioada celor nouă luni de sarcină. Iată câteva plante care îți pot alina disconfortul.

Remedii naturiste pentru arsuri la stomac

  • Migdale crude. Conținutul ridicat de uleiuri nesaturate ajută în caz de arsuri stomacale, calmându-le și neutralizand acidului gastric. Ca alternativă, consumă o linguriță de ulei de măsline în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
  • Hrișcă. Rumenește-o într-un ceaun uscat până capătă o culoare cafeniu-închis. Dă-o apoi prin râșnița electrică și ia câte un vârf de cuțit din praful rezultat, de trei-patru ori pe zi.
  • Suc de cartofi. Se consumă un sfert de pahar de suc de cartofi cu 20 de minute înainte de masă, de maximum patru ori pe zi, timp de două-trei săptămâni.
  • Anason. Infuzia din ceai de anason, dar și uleiul obținut din semințele sale, alină arsurile stomacale, reduc inflamația acidă și calmează tractul digestiv. Adaugă două lingurițe de frunze uscate de anason într-o ceașcă cu apă fierbinte, lasă la infuzat zece minute, strecoară și îndulcește cu miere.
  • Mentă. Ameliorează afecțiunile digestive, calmează inflamațiile intestinului, spasmele musculare și diminuează flatulența. Reduce grețurile în sarcină și răul de dimineață. Atenție Consum-o în cantități moderate – abuzul poate pune sarcina în pericol!
  • Aloe vera. Consumată sub formă de suc, poate diminua colesterolul rău, ale cărui valori se ridică atunci când mănânci prăjeli și grăsimi nesaturate.
  • Oțet de mere. Chiar dacă nu are cel mai plăcut gust din lume, oțetul de mere dă de știre stomacului că e cazul să nu mai producă acid în plus, și astfel arsurile stomacale încetează. Atenție Consumă maxim o linguriță – două pentru a evita efectul contrar.
  • Ghimbir. Această plantă dulce-amăruie liniștește activitatea intensă a tractului gastrointestinal. Prepară un ceai din rădăcina proaspătă de ghimbir sau cumpără-l sub formă de acadele medicinale de la farmacie.

Tu ce remedii naturiste pentru arsuri stomacale folosești?

Citește și: 5 tincturi pentru sănătatea stomacului

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns