Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Astenia de primavara incepe in februarie

Astenia de primavara incepe in februarie

Astenia de primăvară nu este o legendă. Este o realitate pe care o îndurăm toți. În ultima vreme astenia de primăvară își face simțită prezența – că urmare a schimbărilor climatice, evidente, încă din februarie, iar efectele durează din ce în ce mai mult.  

Primele semne ale asteniei de primăvară se instalează la mijlocul lui februarie și se accentuează până la finele lui martie. Astenia de primăvară se manifestă printr-o oboseală generalizată, aparent fără leac. Cauzele acestei stări sunt consecință stresului termic prin care a trecut organismul în cursul ierni, a lipsei luminii solare și a unui aport scăzut de vitamine și minerale. Fenomeneul mai este însoțit și de câteva kilograme în plus, o piele cenușie și un păr lipsit de viață.

Astenia de primăvară trece, mai mult sau mai puțin de la sine, la sfârșitul lui martie. Dacă vrei să faci față mai ușor neplăcerilor pe care le provoacă astenia de primăvară ai la dispoziție aceste sfaturi și trucuri.

Băi de lumina. Această este cel mai bun antidot pentru astenia de primăvară. Profită de orice moment cu soare și stai în lumina lui cât se poate de mult. Ochelarii de soare și o cremă de protecție solară sunt obligatorii. Foarte eficiente sunt și băile de lumina artificilala așa că exploatează la maxim locurile intens luminate.

Alimentația. În condițiile în care una din cauzele care duce la apariția asteniei de primăvară este un aport insuficient de minerale și vitamine, este evident că una dintre soluții se află în farfurie. Stilul alimentar este o chestiune foarte importantă în această perioadă a anului, pentru că riscurile să acumulezi kilograme în plus este foarte mare, în condițiile în care aportul de nutrienți este destul de sărac. Concentrează-te pe vitaminele A, B și C și pe alimentele care le conțin din abundență. Vitamină A este cel mai eficient antioxidant, vitamină C previne infecțiile, iar vitamină B este cel mai bun suport pentru celulă nervoasă.

Mișcarea în aer liber. Este o necesitate absolută. Chiar dacă este încă frig afară, chiar dacă plimbările nu sunt foarte lungi și nu sunt neapărat de plăcere, mișcarea în aer liber este imperios necesară, dacă vrei să faci față asteniei de primăvară. Puțină mișcare, altă decât oră la sală, te va energiza și îți va reda poftă de viață.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns