Beneficiile ciupercilor

Beneficiile ciupercilor

 

Bogatia de proteine, fibre, minerale, dar si unele vitamine importante sunt cateva din beneficiile ciupercilor si argumentele care le recomanda intr-o alimentatie echilibrata. Tot le lista care numara beneficiile ciupercilor se afla si faptul ca se digera repede, sunt satioase si pot fi consumate in orice combinatie, atat la antreu cat si ca garnitura la pranz sau ca fel principal, daca esti in post sau vegetariana.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/12/06/ciupeci-1.jpgCiupercile sunt un aliment sanatos, cu multiple beneficii. Iata cele mai importante din beneficiile ciupercilor.

De ajutor in dieta: fibrele le fac un aliat de nadejde in dieta. Datorita acestora, ciupercile inlesnesc tranzitul, accelereaza metabolismul si favorizeaza topirea depozitelor de grasimi, scaderea nivelului colesterolului si reglarea nivelului de zahar din sange (au un indice glicemic mic si calorii putine). Astfel, consumul de ciuperci este benefic pentru prevenirea diabetului si bolilor de inima asociate cu obezitatea, dar si pentru igienizarea sistemului digestiv.

Tin departe racelile: gratie numeroaselor minerale (in special seleniul), ciupercile sustin sistemul natural de aparare. Ciupercile sunt sunt considerate cea mai eficienta sursa de compusi naturali antioxidanti – ele intaresc sistemul imunitar. Numeroase studii scot la iveala faptul ca prin consumul frecvent de ciuperci organismul lupta mai lesne cu radicalii liberi al caror scop este raspandirea infectiilor, virusurilor si tumorilor canceroase.

Te vindeca de oboseala: daca le incluzi zilnic in alimentatie, insomniile vor fi istorie. Zincul impreuna cu vitamina A, D si cele din grupul B amelioreaza starile de epuizare si reface organismul dupa o perioada stresanta. Zincul contribuie la sanatatea sistemului imunitar, precum si a celui nervos. Carentele de zinc pot fi usor remarcate: oboseala, lipsa de vlaga, iritabilitate. Consuma ciuperci ca sa ai un organism puternic, rezistent la boli!

 

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 09 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 09 decembrie 2025

„Veșnicia s-a născut la sat”, spunea Lucian Blaga. Și, chiar și în era tehnologiei, viața la țară pare să reintre în trend. Tot mai mulți tineri aleg să lase în urmă agitația orașului, să plantezi legume și să le îngrijești nu mai este doar o muncă, ci o adevărată metodă de relaxare. Clipurile din acest […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp