Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Berea se bea (și) iarna!

Berea se bea (și) iarna!

Berea se bea (și) iarna! – Cu certitudine, este o băutură alcoolizată și trebuie consumată cu moderație, dar beneficiile ei sunt numeroase. Berea nu conține grăsimi și furnizează o cantitate mare de nutrienți.

Berea este considerată în mod eronat calorică și, prin urmare, nu îngrașă dacă este consumată în cantități rezonabile. Berea este o adevărată comoară pentru sănătate și frumusețe, furnizând numeroși micronutrienți, esențiali organismului pentru producția de energie, pentru formarea și creșterea țesuturilor, reglarea proceselor biologice, pentru prevenția apariției carenței de vitamine și minerale și a bolilor degenerative.

Cele mai importante vitamine pe care le găsești în bere sunt din complexul B (care previn apariția bolilor cardiovasculare), niacina și riboflavina. Berea se bea si iarna, pentru că este o sursa de minerale – zinc, potasiu, fosfor și calciu, astfel că băutura poate ajuta la combaterea anumitor inflamații sau boli cum ar fi diabetul zaharat. De ce este atât de bună berea?

Te ajută să pierzi în greutate

Consumată moderat, berea poate fi adăugată unei diete de slăbire pentru că, în comparație cu alte băuturi alcoolice, este relativ scăzută în calorii. Astfel, dacă 100 ml de vin alb conțin 86 de calorii, iar aceeași cantitate de vin roșu, 90 de calorii, berea light nu furnizează mai mult de 29 de calorii, iar cea blondă, 32 de calorii. Desigur, ar fi de evitat berile brune, cu un conținut mai mare de alcool, dar și de calorii, de la 48 la 67/100 ml. Consumată înainte de masă, aduce rapid efectul de sațietate, astfel că vei mânca mai puțin.

♥ Nu depăși cantitatea de 100 ml de bere la o masă și nu o asocia cu preparate culinare bogate în grăsimi.

Are efect diuretic

Un diuretic este orice substanță care mărește producția de urină. Hameiul funcționează ca un diuretic, în parte prin stimularea vezicii. Totodată, conurile de hamei pot stimula funcționarea rinichilor, facilitând eliminarea toxinelor și a excesului de apă din organism. Un argument in plus: berea se bea si iarna!

De reținut!

Deoarece berea conține 90% apă, efectul diuretic este amplificat.

Acoperă necesarul de vitamine

Berea este bogată în potasiu, magneziu și în special în complexul vitaminic B, așa cum în foarte puține alimente găsești. Astfel, consumul moderat de bere acoperă parte din necesarul de vitamine B, prezente în foarte puține alimente, și, în plus, luptă împotriva anemiei, pentru că vitamina B12 este recunoscută pentru rolul important pe care îl are în prevenirea anemiei. Conținutul mare de siliciu susține dezvoltarea țesutului osos, astfel că berea are efect benefic asupra rezistenței osoase.

♥ Dacă suferi de osteoporoză, bea o bere din malț de orz, care este mai bogată în siliciu decât cele din malț de grâu. Și se bea și iarna

Tratează insomnia, stresul și nervozitatea

Conurile de hamei uscate sunt folosite pentru proprietățile lor sedative asupra sistemului nervos central, fiind un tratament naturist pentru stres, anxietate și insomnie. Hameiul care intră în compoziția berii are și el proprietăți sedative, liniștitoare, antidepresive.

♥Insomniacilor li se recomandă să doarmă pe o pernă cu conuri de hamei.

Te apără împotriva bolilor de inimă

Etanolul din bere favorizează fluidificarea sângelui prin scăderea agregării plachetare, determinând dizolvarea cheagurilor de sânge. Scade colesterolul rău, înlesnind producția de colesterol bun, reducând astfel riscul de infarct și boli cardiovasculare. Desigur, cu condiția să nu depășești un consum moderat (maximum două pahare pe zi). Berea te poate proteja împotriva accidentelor vasculare cerebrale și infarctului.

♥ Se pare că persoanele care consumă bere moderat, dar regulat au o tensiune arterială mai mică.

Te face mai frumoasă

  • Pentru piele. Grație conținutului mare de drojdie, berea are un efect hidratant și antiîmbătrânire. De aceea, poți aplica o compresă îmbibată în bere pe față, gât și decolteu. Ca să scapi de mirosul de bere, clătește apoi cu apă minerală.
  • Pentru păr. Berea hidratează și fortifică părul fragil, chinuit de povara căciulilor, lăsându-l mai flexibil, moale, lucios și mai ușor de coafat. Amestecă o lingură de bere cu șamponul tău obișnuit pentru un păr mai strălucitor, cu mai mult volum. Însă berea poate fi folosită și pentru a reduce căderea părului. Prin conținutul mare de biotină, măștile cu bere previn pierderea părului, întărind straturile naturale de cheratină, și formând un scut exterior elastic.

Florile și berea

  • Împotriva insectelor. Toarnă puțină bere într-o sticlă și las-o așa, fără dop în grădină. Viespi, țânțari sau muște, atrase de miros, vor intra în recipient, fără posibilitatea de a mai ieși.
  • Contra puricilor de plante. Afidele sunt paraziți de pe tulpinile și frunzele florilor din grădină. Pune câte o farfurioară cu bere lângă plantele pe care vrei să le protejezi.
  • Pentru creștere. Deoarece conține fitoestrogeni, hormoni care se găsesc în plante în mod natural, berea stimulează creșterea și revitalizarea acestora. Toarnă la rădăcină un amestec format din 2/3 apă și 1/3 bere.

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.06/2018
Text: Grigoriana Brujan
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns