Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Boala iernii, frigul si sindromului Raynauld

Boala iernii, frigul si sindromului Raynauld

Cand temperaturile sunt foarte scazute, fluxul sangvin nu mai ajunge catre maini si picioare. In lipsa oxigenarii adecvate, acestea devin reci si rigide, iar pielea se coloreaza in alb sau se invineteste. Iata cum ameliorezi manifestarile sindromului Raynauld.

1. Stabileste ce anume a contribuit la declansarea sindromului Raynauld. Alaturi de frig, pot fi stresul, fumatul, cofeina, medicamentele de raceala sau betablocantele.
2. Tine o cura cu suplimente alimentare pentru imbunatatirea circulatiei sanguine. Largind arterele, acestea accelereaza fluxul sangvin catre extremitati si ameliorezi efectele sindromului Raynauld.
3. Simpla expunere la frig poate declansa o criza, asa ca nu uita sa porti manusi, mai ales daca ai de facut multe drumuri intr-o zi de iarna geroasa.

4. Si cand ai nevoie de ceva din frigider sau congelator, e musai sa porti manusi, pentru a evita problemele de circulatie.
5. Si picioarele au nevoie permanent de caldura. Sosetele de lana fiind foarte groase sunt indicate in locul celor de bumbac pentru a mentine constanta caldura.
6. Si nasul si urechile pot fi afectate de temperaturile extreme, iar dupa expunerea la frig, un episod dureros poate dura mai mult de o ora. Poarta caciula mereu cand iesi in frig si o sa poti combate sindromului Raynauld.

7. Alimentele bogate in antioxidanti (peste, fructe, legume verzi, seminte uleioase), dar si condimentele iuti sunt recomandate ca metode naturale de intarirea a imunitatii. Au efect de incalzire si de dezmortire a extremitatile, prin reglarea circulatia sangelui.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns