Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cand apa face rau

Cand apa face rau

Daca bei apa mai mult decat are organismul tau nevoie, risti sa-ti faci singura rau, prin intoxicatia cu apa!

Dezechilibrul electrolitic

Apa este parte componenta din toate organele (creier, plamani, ficat, rinichi) si este implicata in toate procesele ce asigura buna functionare a organismului. In jur de 70% din organismul nostru e reprezentat de apa. Paradoxul este ca efectele sunt periculoase cand ingerezi prea multa apa, intr-un timp foarte scurt.
Ce se intampla? Organismul iese din circuit: creste presiunea sangvina, care preseaza vasele, suprasolicita rinichii si sangele ajunge sa inunde cutia craniana. Mai clar, sistemul circulator, in fapt un circuit inchis, va fi diluat de apa si va lupta pentru a se reechilibra. In timpul acestui efort-limita de echilibrare electrolitica, apa patrunde din sange in celule si le umfla. Dezechilibrarea electrolitica are efecte catastrofale: apar durerile de cap, de stomac, iar respiratia devine greoaie. In final, creierul nu mai poate regla respiratia.

Bea apa cu masura!

Si rinichii sunt fortati sa lucreze peste program, in incercarea de a filtra apa. Problema este ca desi rinichii pot functiona optim si sa nu ai vreodata probleme cu ei, functia renala se deterioreaza cand le dai apa in exces. Ramai, asadar, la 8-10 pahare pe zi. Dar tine cont de faptul ca trebuie sa bei treptat aceasta cantitate, pe parcursul intregii zile, nu fortat, dintr-o suflare, si nu atunci cand arzi de sete (starea de alerta pe care ti-o comunica organismul)!
Citeste si:

 

Comments

comments

Lasă un răspuns