Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Ce mananci pentru un abdomen plat

Ce mananci pentru un abdomen plat

A avea un abdomen plat este visul oricarei femei. Solutia este sa consumi anumite alimente. Ce mananci pentru un abdomen plat? Exista patru categorii de alimente care ard grasimea abdominala si care trebuie incluse in dieta ta.

Lactatelehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/07/63.jpg

Toate produsele lactate – laptele, iaurtul branza de vaci si branzeturile fermentate slabe sunt cea mai importanta sursa de calciu, dar au si capacitatea de a controla depozitele adipoase. In cadrul unui studiu de specialitate s-a dovedit ca femeile aflate inainte de menopauza care au consumat intre cinci si sapte portii de lactate pe zi (iaurt, lapte si branzeturi) au pierdut de doua ori mai multa grasime abdominala decat cele care au avut o dieta scazuta in proteine si cu putine lactate. Secretul sta in combinatia de calciu si vitamina D naturala din lactate, care are un rol important in metabolism si care  stimuleaza metabolismul sa arda mai multa grasime ca sursa principala de energie.

Cea mai buna sursa de lactate o reprezinta iaurtul grecesc care contine o cantitate mare de proteine, putine grasimi si doar 150 de calorii, intr-o portie de 100 de grame

Grasimile bune

Daca mananci tipul potrivit de grasime, adica grasimi bune poti avea un abdomen plat. Uleiurile si alte tipuri de alimente sunt bogate in acizi grasi polinesaturati. Ei cresc capacitatea organismului de a produce hormoni care influenteaza secretia hormonilor ce controleaza arderile interne

Cele mai bune surse: uleiul de masline, cel de rapita, nucile si uleiul de nuca, avocado si semintele macinate de in.

Ceaiul

Ceaiul verde poate fi si el un bun mijloc de lupta imotriva grasimii. Doua cesti pe zi stimuleaza mentinerea in limite normale a grasimii abdominale. Meritul este al catechinelor din compozitia ceaiul verde, care au capacitatea de a arde grasimea.

Cele mai bune surse: ceaiul verde, ceaiul alb si ceaiul negru.

Fibrele

Fibrele gasite in mere, citrice si alte fructe sunt si ele un aliat de baza impotriva grasimii. Fibre solubile sustin eliminearea gasimilor in exces. Pentru fiecare 10 grame de fibre consumate zilnic se asociaza o reducere cu 3,7% a grasimii viscerale. Fibrele insolubile ajuta la mentinerea unei glicemii constante. Expertii recomanda consumul de cel putin 25 de grame de fibre zilnic pentru femei si circa 30 de grame de fibre pentru barbati.

Cele mai bune surse: fasole, alune, cereale integrale (ovaz si grau integral), fructe consumate cu coaja si legume.

 


Lasă un răspuns

Sus