Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Ce să faci înainte de culcare, ca să te trezești fresh

Ce să faci înainte de culcare, ca să te trezești fresh

În fiecare moment al zilei trebuie să ai grijă de corpul tău, ca să nu ai efecte secundare ale acțiunilor tale care i-ar putea dăuna în vreun fel. E esențial să îți organizezi întreg programul, ca să nu îți dai seama la prânz că ai uitat să mănânci sau spre după-amiază că nu ai băut apă toată ziua. Dar cea mai importantă rămâne ultima parte a zilei și rutina pe care ți-o stabilești, în ceea ce privește hrana și odihna. Ca să te trezești cu chef de viață și să ai o zi bună, ține cont de sfaturile de mai jos.

Nu te culca târziu

Deși un film bun sau o carte care te captivează pot fi o tentație mare înainte să adormi, nu te lăsa în mirajul acestora și culcă-te aproximativ la aceeași oră în fiecare seară. Organismul tău are nevoie de un program cât de cât fix pentru toate activitățile zilnice, așa că ajută-l să fie mai sănătos. Așează-te în pat, chiar dacă nu îți este somn, învelește-te cu pilota și închide ochii. În câteva minute te va fura somnul și astfel vei reuși să dormi cele opt ore pe noapte, așa cum sună orice recomandare a medicilor. A doua zi, cearcănele sau pungile de sub ochi te vor ocoli și te vei putea bucura de un ten impecabil.

Mănâncă la ore fixe și cât mai sănătos

Mai ales dacă vrei să mai dai jos câteva kilograme, e necesar să iei masa la aceleași ore, în fiecare zi, indiferent de situație. Nici nu-ți vei da seama, dar metabolismul tău va intra într-un ritm constant și totul va funcționa cum trebuie în interiorul tău. Singurul secret este să mănânci regulat. Bineînțeles, e foarte important și ce anume pui în farfurie. Fugi cât poți de hrana prăjită sau de a mânca în oraș. Ideal ar fi să îți poți găti acasă, ca să știi ce ingrediente folosești.

Nu dormi în căldură

Dacă vremea nu mai e prietenoasă, nu porni centrala sau caloriferele la maximum, pentru că te vei trezi cu ochii umflați și vei dormi foarte rău. O temperatură ideală nu trece de 23 de grade în încăperea în care dormi. Astfel, corpul tău va avea o atmosferă perfectă pentru odihnă. Nu îmbrăca pijamale prea groase, decât dacă știi că ești foarte friguros. Poți purta ceva cu mânecă lungă, însă ține cont că bumbacul este materialul cel mai potrivit pentru pielea ta, mai ales atunci când te lași purtat în lumea viselor.

Mai trebuie să știi că organismul tău are nevoie de hidratare și pe timpul nopții. Bea suficientă apă cât să te saturi cu cel mult jumătate de oră mai devreme de a te așeza în pat și mergi la toaletă cu câteva minute înainte să închizi ochii. În caz contrar, somnul tău va fi întrerupt de vizite la baie, când e visul în toi.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns