Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Ce spune pielea despre sanatatea ta

Ce spune pielea despre sanatatea ta

Starea generală de sănătate a pielii şi calitatea acesteia sunt surse importante de informaţii despre starea ta generală de sănătate. află ce spune pielea despre sănătatea ta?

O serie de studii comparate şi analize făcute pe grupuri mari de oameni au dovedit că piela dă informaţii importante despre eventuale probleme cardiovasculare, unele dintre ele grave, iar pielea are capacitatea de a le ”anunţa” cu mult înainte ca primele simptome ale afecţiunilor să apară. Acestea sunt concluziile unui studiu care a inclus mai mult de 61.000 adulti. Astfel persoanele care aveau constant diferite eczeme au un risc crescut cu 48% de a avea tensiunea arterială crescută şi un risc crescut cu 35% de a  avea diabet. Pielea cu probleme indică şi un risc crescut cu 29% de a înregistra valori crescute ale colesterolului.

Legătura între unele afecţiuni ale pielii, mai ale eczemele sunt legate de un răspuns imun natural al corpului care afectează la modul general circulaţia sangvină. Medicii susţin că dacă ai probleme legate de sănătatea pielii este necesar să acorzi o atenţie specială investigaţiilor cardiovasculare.

Pe de altă parte medicii au ajuns la concluzia că o piele cu tendinţă de uscare şi exfoliere, este semnul unei proaste funcţionări a rinichilor care nu sunt capabili să filtreze corect toxinele din sâmge. Pielea uscată este semnul unei insuficiente deshidratări, nu doar o problemă cosmetică.

Piela cenuşie indică probleme matabolice şi o slabă funcţionare a focatului, dar şi posibile probleme biliare şi digestive. Trnazitul intestinal lent se vede şi el pe piele, semnul care arată că este o problemă de funcţionare a intestinelor fiind vasele de sânge sparte sau vizibile, mai ales la nivelul memebrelor superioare.

Vasele de sânge sparte şi apariţia unor echimoze mari la lovituri uşoare poate indica carenţe de vitamine, mai ales C şi K.

Stresul ca afecţiune este semnalat de piele. Petele roşii şi iritaţiile, pruritul fără o cauză organică sunt efecte ale unui nivel crescut de cortizol care afectează la modul general organismul, fapt care se vede imediat pe pielea ta.

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns