Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cea mai buna bautura de slabit

Cea mai buna bautura de slabit

O nouă analiză a cercetătorilor care a fost publicată în Jurnalul American de Nutriție a verificat capacitatea ceaiului verde, alb și a ceaiului oolong de a acționa asupra greutății corporale. Cea ce se știa deja a fost confirmat și întărit de alte noi analize.

Toate tipurile de ceai (negru, alb, verde și oolong) contin un ingredient fabulos, numit catechine și variante naturale de cafeină care ajută la stimularea naturală a arderilor interne, activează metabolismul și susțin procesul natural de consum al caloriilor îngerate. Compuși conținuți în toate aceste tipuri de ceai au capacitatea de a crește oxidarea grăsimilor (parte esențială în procesul de descompunere a grăsimilor din depozitele adipoase, oriunde s-ar afla ele) și, prin aceasta susțin scaderea în greutate și menținerea greutății ideale.

Ceaiul verde are capacitatea de a susține și stimula producția și regenerarea florei intestinale ceea ce contribule indirect la procesele de accelerare a metabolismului și ardere de calorii. În plus flora intestinală suține și imunitate generală a organismului.

Cât ceai bem? Ideal este să bei ceai verde de calitate din surse sigure care aibă proprietăți reale, frecvent. Dacă o poți face în fiecare zi este perfect. Abuzul nu este o soluție, dar consumul constant de una-două cești de ceai verde pe zi vor susține silueta și metabolismul. Secretul stă în gestul de a bea ceai de calitate în fiecare zi.

La o ceașcă- două de ceai pe zi s-a demonstrat o reală îmbunătățire a stării de spirit, a atenției și puterii de concentrare și reduce riscul a mai multe boli, inclusiv cancerul, osteoporoza, hipertensiune arterială și diabetul zaharat.

O altă concluzie foarte importanta a acestui studiu arată că nu doar ceaiul verde, băut constant are avantaje, ci și alternarea ceaiului verde cu cel alb, negru sau oolong. Chiar se poate spune că diversitatea face bine și este benefică.

Este important de adăugat că a bea ceai în condițiile unei diete haotice și nesănătoase nu aduce prea mari avantaje, în timp ce ceaiul, băut în fiecare zi, concomitent cu o dietă sănătoasă și echilibrată la care se adaugă și ceva exerciții fizice va susține și va accelera pierderea în greutate.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns