Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cele mai bune fructe. O listă pe care trebuie să o știi!

Cele mai bune fructe. O listă pe care trebuie să o știi!

Toate fructele sunt sănătoase, dar printre ele există câteva despre care putem spune că sunt cele mai bune fructe. Toate acestea cele mai bune fructe au această calitate indiferent de anotimp.

Ce anume face că aceste fructe să fie cele mai bune? Proporția ideală între vitamine, concentrația unor minerale și procentul ridicat de fibre și alți nutrienți, fac din unele fructe cele mai bune alegeri.

Pe lista cu cele mai bune fructe, în top, sunt citricele. Toate citricele sunt în egală măsură fructe deosebit de sănătoase, dar dintre acestea portocalele, mandarinele, lămâile și grapefruit-ul sunt în top. Toate sunt pline de antioxidanți, care au capacitatea de a proteja în special sistemul cardiovascular, dar și aparatul digestiv, inclusiv ficatul, de diferite formă de cancer. Sunt foarte bogate în vitaminele A și C și reduc nivelul colesterolului din sânge. Profiți de beneficiile acestor fructe dacă le mănânci întregi.

Kiwi, deși este un fruct exotic este unul din cele mai bune fructe. Originar din China, kiwi este fructul ideal pentru un aport de zahăr natural. Are foarte puține calorii, merge perfect în toate dietele, este foarte bogat în vitaminele C, E și cele din grupul B, foarte bogat în minerale, oferă energie de foarte bună calitate și este un suport excelent pentru celulă nervoasă. Kiwi este unul dintre cele mai sănătoase fructe și pentru beneficiile admirabile pe care le aduce tubului digestiv.

Caisele sunt unele dintre cele mai bune fructe prin cantitatea foarte mare de vitamina A și C pe care o conțîn. Caisele sunt foarte bogate în antioxidanți, minerale și vitaminele și sunt printre cele mai bune surse de potasiu fiind indicate mai ales după antrenamentele fizice pentru că au calitatea de a combate crampele musculare.

Coacăzele fac parte din categoria fructelor de pădure și trebuie consumate repede după ce au fost culese. Au foarte puține calorii sunt foarte bogate în vitamina C și conțîn antioxidanți specifici care au proprietăți miraculoase asupra inimii, sistemului digestiv și, în plus, cresc imunitatea generală.

Murele sunt și ele considerate printre cele mai sănătoase fructe că urmare a conținutului foarte mare de calciu și vitamina A. Calciul din mure este foarte ușor asimilat.

Ultimele pe lista cu cele mai bune fructe, dar nu cele din urmă, sunt merele. Ideale în diete pentru numărul mic de calorii pe care îl conțîn, marele sunt o sursă excepțională de antioxidanți, vitamine, fibre și apă. Sunt ideale prin aportul de zahăr natural, dar și prin capacitatea de a reduce nivelul de colesterol. Merele au marea calitate că pot fi consumate tot timpul anului, fără niciun fel de restricții.

Lista cu cele mai bune fructe cuprinde și bananele, avocado și nucile. Toate aceste cele mai bune fructe pot, și trebuie mâncate permanet, indiferent de sezon. În ceea ce privește fructele de pădure acestea își păstrează cele mai multe din calități dacă sunt congelate sau preparate sub formă de gem, de preferat fără zahăr.

Citește și:

Comments

comments

Lasă un răspuns