Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cele mai bune remedii impotriva racelilor de sezon

Cele mai bune remedii impotriva racelilor de sezon

Sezonul rece inseamna ca fiecare dintre noi este cu mult mai exusa la receala si gripe de sezon. In consecinta ai nevoie de cele mai buneremedii impotriva racelilor de sezon. Solutiile naturale si leacurile bunicii sunt mult mai bune decat medicamentele de sinteza, si despre aceste remedii naturale vorbim si noi. Iata ce se afla pe lista cu cele mai bune remedii impotriva racelilor de sezon.

Cap de lista este usturoiulcare are puternice efecte antibacteriene si antifungice, avand capacitatea de a tine la distanta numeroase afectiuni. Atunci cand este gatit, usturoiul isi pierde din o parte din beneficii, fiind indicat consumul de usturoi crud cand esti bolnav. O solutie foarte buna este sa-l toci foarte marunt si s-l bei amestecat intr-un pahar cu apa.

Uleiul din nuca de cocos este unul din cele mai bune remedii impotriva racelilor de sezon pentru cantitatea foarte mare de acid lauric pe care il contine. Acidul lauric are puternice efecte antimicrobiene, dar are si o actiune directa asupra sistemului imunitar stimuland eficneta acestuia si capacitatea de a face fata la atacul bacteriilor si virusurilor. Uleiul din nuca de cocos poate fi pus si in mancare, in ceai sau poate fi consumat simplu.

Siropul de soc este si el pe lista cu cele mai bune remedii impotriva racelilor de sezon. Socul este folosit de mult timp in medicina traditionala ca leac impotriva simptomelor de gripa si raceala. Florile lui sunt bogate in antocianine si flavonoide cu proprietati antioxidante, acestea ajutand la reducerea inflamatiei. Ideal este siropul naural preparat prin fierberea fructelor struivite, dar fara zahar. Poti face si un amestec, din parti egate de pasta de fructe de soc strivite si miere de albine. Mierea conserva fructele in starea lor naturala.

Toate lichidele naturale calde – ceaiurile din plante, supa de pui, sipele crema de legume stimuleaza in mod natural imunitatea. Acestea aduc combinatii complexe de minerale si vitamine la care se adauga apa care sutine buna hidratare a organismului. De regula hidratarea este deficitara iarna, iar un organism deshidratat este supus riscului de a face mult mai usor infectii virale.

Otetul de mere este un tonic general, ceea ce il aseza pe lista cu cele mai bune solutii impotriva recelilor de sezon. Otetul de mere este eficient in tratarea migrenelor, a oboselii cronice, a artritei, diabetul si hipertensii arteriale. Otetul de mere  este foarte bogat in minerale si vitamine. Contine magneziu, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, fier, sulf, cupru, siliciu, precum  si  vitamina A, vitamine din complexul B, o doza mare de vitamina C, dar si vitamina E si beta-caroten, precum si multe enzime foarte active.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns