Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Conopida previne ulcerul

Conopida previne ulcerul

Ca și suratele ei, varza și broccoli, conopida are efecte binefăcătoare asupra stomacului și apără organismul de boli datorită antioxidanților pe care îi conține.

Se poate lăuda, printre altele, cu vitamine din grupul B şi vitamina U, capabilă să protejeze mucoasa stomacului, dar și vitamina K, cu efect antihemoragic, care acţionează împreună, de unde şi efectele spectaculoase ale conopidei pentru sănătate.

Beneficii nenumărate Un consum frecvent de conopidă te-ar putea ajuta nu doar să nu te confrunţi cu ulcerul sau să împiedici crizele în cazul în care boala s-a instaurat deja. Iată şi alte avantaje ale includerii acestui aliment-minune în meniul zilnic.
♦ Te ajută să slăbeşti. Întrucât este aducătoare de puţine calorii, contribuie şi la scăderea în greutate. Mănâncă numai  conopidă măcar la o masă pe zi sau folosește-o pe post de garnitură cât de des poți.

♦ Îţi menţine inima sănătoasă. În primul rând, această legumă contribuie la normalizarea fluxului de sânge către toate organele, inclusiv la inimă, şi menţinerea tensiunii arteriale în limite normale. Apoi, fiind o sursă bună de alicină, scade riscul de accidente vasculare, fie ele coronariene, fie cerebrale.

♦ Te apără de constipaţia cronică. Este bogată în fibre, așa că un consum constant de conopidă menține într-o bună stare intestinele, ceea ce înseamnă şi o digestie bună. Cum o consumi Pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale conopidei, ideal este să o consumi de 4-5 ori pe săptămână, în tot atâtea porţii de câte 200-300 g. Dacă nu îți place crudă,
în salate, încearc-o murată. Când o găteşti, n-o fierbe prea mult, altfel nu doar că se înmoaie prea tare, dar pierde şi din savoare. E suficient să fierbi bucheţelele la aburi vreo zece minute. Supele din conopidă sunt printre cele mai delicioase forme de a o servi.

Citeste si:

Articol preluat din revista Sanatatea de azi
TEXT: Olga Sveduneac.
FOTO: Guliver / iStock

Comments

comments

One thought on “Conopida previne ulcerul

Lasă un răspuns