Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Culorile ne influențează sănătatea organelor

Culorile ne influențează sănătatea organelor

Culorile joacă un rol important în viața noastră, ne influențează sentimentele, emoțiile și sănătatea întregului corp. Mai mult, fiecare organ important are o culoare favorită.

Vindecarea prin culoare, cunoscută sub denumirea de cromoterapie, poate fi implementată în mai multe moduri. Anticii construiau mari săli de vindecare cu ajutorul culorilor. Bolnavii erau expuși la lumină filtrată prin panouri sau ferestre de sticlă colorate. Culoarea vindeca și doar prin sugestie! Este la îndemâna noastră să folosim culorile pentru a susține și impulsiona sănătatea organelor noastre. Ne putem vopsi pereții în casă sau putem folosi un bec colorat. Hainele fac și ele parte din arsenalul terapeutic cromatic, la fel și decorațiunile din casă.

Plămânii adoră albul

Albul este asociat cu lumina, bunătatea, inocența și puritatea. Este considerată „culoarea” (albul și negru sunt nonculori) perfecțiunii. Albul semnifică siguranță, puritate și curățenie. Spre deosebire de negru, albul are de obicei o conotație pozitivă. Albul reprezintă echilibru și aromine. Este și culoarea luminii divine, a vieții, cu mari valențe vindecătoare. Ea purifică trupul și spiritul, curăță aura și ne protejează împotriva energiilor negative. Aerul este asociat cu albul, iar plămânii au nevoie de aer, unul pur și vindecător. Misticii îl folosesc în meditații, imaginându-se învăluiți într-o lumină albstrălucitoare, pe care o inspiră. Ne ajută să și purtăm haine albe în partea superioară a corpului, dar să și privim câteva minute obiecte albe.

Rinichii preferă albastrul deschis

Se spune despre rinichi că sunt cazanele organismului, focul viu, uzina care ne dă energie. Însă când sunt prea încinși au nevoie de albastru pentru a se echilibra și a funcționa normal. Albastrul cerului senin este culoarea care le face cel mai bine, care-i liniștește și le alină suferințele. Îți poți imagina un albastru deschis și plăcut care-ți învăluie toată zona taliei și se concentrează în zona rinichilor. Este o terapie la îndemâna oricui.

Ficatului îi place verdele crud de primăvară

Plimbările prin natură fac foarte bine ficatului. Atât efortul fizic, cât și „baia” de verde dau forță ficatului. Verdele echilibrează, armonizează funcțiile organismului și liniștește mintea, dar are și efect de purificarea și regenerare, ceea ce ajută ficatul și digestia.

Inima iubește rozul

Deși culoarea inimii pare să fie roșu aprins, vindecarea inimii este stimulată de roz. Această culoare suavă vindecă durerea și tristețea, aduce pacea și liniștea sufletească, emoțiile care protejează și însănătoșesc motorul organismului.

Splina se simte bine cu galbenul solar

Galbenul este un stimulent psihic și energizează mușchii, însă calmează și durerile, ajută pielea să se vindece și dă forță splinei. Sub orice formă ai folosi cromoterapia cu galben îți vei ajuta pielea și splina, implicit imunitatea.

Roșu e bun pentru răceli

Această culoare aduce energie, căldură și stimulează multe reacții în organism. Este indicată atunci când suntem obosiți, fără chef sau răciți. Energizează circulația sângelului, dar atenție, crește și tensiunea arterială! Energizează într-o oarecare măsură toate organele, dar mai ales simțurile: auzul, mirosul, gustul, vederea și simțul tactil. Stimulează ovulația și menstruația. Însă nu se folosește în tumori pentru că stimulează creșterea celulelor!

Text: Luminița Tăbăran

Foto: 123RF

Citește și:

9 stări emoționale devoalate de manichiură

5 reguli de urmat în amenajarea unui living colorat și plin de viață

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns