Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cum îți menții greutatea după terminarea dietei?

Cum îți menții greutatea după terminarea dietei?

cum iti mentii greutatea

Ai vrut să slăbești câteva kilograme, ai ținut o dietă și ai reușit, dar te temi că acestea se vor pune la loc și va trebui să o iei de la capăt? Acest lucru poartă numele de efectul yoyo și reprezintă o pierdere rapidă în greutate, urmată de îngrășare.

Iată ce ar trebui să faci pentru a-ți menține greutatea și după terminarea dietei.

Deși acum te simți liberă să mănânci din nou orice, alimentele din vechea dietă ar trebui introduse treptat, pe parcursul a 2-3 săptămâni, și condumate doar în cantități modeste. Poți mânca după pofta inimii cât timp alegi mâncărurile potrivite, adică unele sărace în grăsimi și care să nu conțină zahăr.

În cazul în care ai tendința să consumi prea mult, fă tot posibilul să iei mese mai mici, dar mai dese. Acestea îți vor menține nivelul glicemiei constant, deci îți vei putea înfrâna poftele. Nu sări niciodată peste micul dejun, pentru că vei mânca mai mult la prânz și nu sări peste prânz, pentru că te vei îndopa la cină.

Cât despre alcool, optează pentru băuturi cu un conținut mic de calorii, precum șampanie, vodkă, gin, rom și tequilla. Totuși, ai grijă cu cocktail-urile care conțin aceste băuturi! Chiar dacă ingredientul de bază are un număr redus de calorii, celelalte ingrediente nu sunt tocmai bune.

De asemenea, este foarte important să nu ai interdicții, ci limitări de bun simț. De exemplu, nu e capăt de lume mănânci pizza sau cartofi prăjiți, însă nu în aceeași zi, nu într-o cantitate mare și nu prea des.

Uneori, pot avea loc „accidente”. Poate că ai fost la o aniversare și ai mâncat niște antreuri cam grase, urmate de o felie groasă de tort, ai băut niște vin, niște șampanie… Ajunsă acasă, te simți cam plină și începi să te judeci singură. Acest lucru este foarte greșit! Asta e, s-a întâmplat, nu trebuie să te urăști pentru o mică greșeală. Important este să nu o mai repeți.

Însă cel mai important sfat pe care ți-l putem da este să nu mai ții diete, ci să încerci să ai un stil de viață alimentar, care include nu doar o alimentație echilibrată, ci și mișcarea. Experimentează cu rețete noi, sănătoase, dar delicioase și alege să faci mișcare în mod distractiv, nu din obligație.

 

 

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns