Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cum îți poți crește longevitatea în mod natural

Cum îți poți crește longevitatea în mod natural

longevitate

Cu toatele spunem că am vrea să trăim până la 100 de ani, însă nu doar vârsta contează, ci și starea de sănătate. Pentru a te putea păstra în formă bună cât mai mult timp, îți prezentăm câteva moduri prin care îți poți crește longevitatea, recomandate de celebrul Dr. Oz.

Culcă-te mai devreme

Dacă te culci cu doar o oră mai devreme decât de obicei, riscul de a dezvolta hipertensiune arterială scade cu 37%! Probabil ți-ar fi greu să faci asta din prima, deci încearcă să te culci măcar cu 10-15 minute mai devreme în fiecare zi. Atunci când te bagi în pat, nu mai urmări seriale la televizor și nu folosi telefonul. În schimb, citește câteva pagini dintr-o carte.

Redu nivelul stresului

Stresul ne influențează nu doar starea de spirit, ci și sănătatea, ducând chiar la îmbătrânire precoce. Fă tot posibilul să îți faci timp măcar 15 minute pe zi pentru activități care te relaxează, precum lectura, meditația sau pictura.

Oprește-te din mâncare când ești 80% plină

Dacă mănânci până te simți 100% plină (sau chiar mai mult), metabolismul încetinește, digestia are loc mai greu și îmbătrânești mai repede. Oprindu-te la 80%, vei promova un metabolism care protejează celulele împotriva daunelor îmbătrânirii.

Consumă alimente mov

Alimentele mov, precum strugurii, afinele, rodiile, vinetele și sfecla te pot ajuta să îți protejezi nervii și chiar să creezi unii noi. Astfel, îți vei menține creierul sănătos mai mult timp.

Menține-ți mușchii puternici

Dacă mușchii (în special cei de pe coapsă) sunt slabi, șansele să devii mai fragilă pe măsură ce îmbătrânești cresc. Nu aștepta până e prea târziu! Apucă-te cât mai repede de exerciții care vizează acești mușchii, cum ar fi să stai într-un picior câte 10-15 secunde în fiecare dimineață. Schimbă piciorul și fă același lucru, apoi repetă de 3 ori.

Râzi cât mai mult

Nu doar că râsul ne oferă o stare de bine, dar ne poate spori durata de viață prin îmbunătățirea imunității. În plus, te ajută să arzi calorii.

Fă sex mai des

Indiferent de vârsta pe care o ai, încearcă să faci sex mai des – dacă nu ai un partener, masturbarea funcționează aproape la fel de bine!

Tu ce faci pentru a-ți crește longevitatea?

 

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre sindromul șocului toxic menstrual

Citește și: 5 simptome ale arterelor înfundate

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns