Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cum iti schimba viata 10 minute de miscare pe zi

Cum iti schimba viata 10 minute de miscare pe zi

 

Asa cum gasesti vointa pentru a respecta diete, la fel ai putea gasi in tine ambitia de a face zilnic macar zece minute de miscare organizata. Motivatii? Exista suficiente, intrucat, pentru un om sanatos, nu exista contraindicatii cand e vorba de sport, ci, dimpotriva, numai efecte benefice.

Iti mentii greutatea

Pentru femei, in general, acesta este un argument suficient ca sa inceapa sa se miste cate putin in fiecare zi. Cand depui efort, arzi calorii, iar cu cat efortul este mai intens, cu atat reusesti sa-ti controlezi mai bine greutatea.

Tii doctorul departe

Asta, pentru ca sunt o multime de boli care se pot preveni cu ajutorul sportului, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul si chiar cancerul. Totodata, circulatia sangvina se imbunatateste, ferindu-te astfel de afectiuni suparatoare precum picioarele umflate sau varicele.

Te simti mai vesela

La cateva minute dupa ce incepi sa faci miscare, creierul este stimulat sa produca anumite substante strans legate de starea ta de dispozitie. De aceea, cei din jur n-ar trebui sa fie surprinsi ca vei fi mai zambitoare si relaxata.

Capeti energie

Dobandesti mai multa mobilitate, mentii in buna forma tesutul muscular si ajuti sistemul cardiovascular sa functioneze optim. De asemenea, in urma infuziei de hormoni pozitivi, vei capata mai multa energie si vitalitate.

Ai o viata sexuala mai buna

Tot gratie secretiei de hormoni care se produce la scurt timp dupa activitatea fizica, vei constata ca libidoul tau va creste, iar calitatea actului sexual se va imbunatati vizibil.

Dormi mai bine

Da, Mos Ene te va vizita ceva mai devreme, iar somnul tau va fi mult mai odihnitor daca iti soliciti corpul prin miscare cate putin in fiecare zi.

Esti mai frumoasa

Vei observa ca pielea ta este mai curata si mai luminoasa, ca muschii se vor contura armonios si postura ta e si mai feminina.

Ce sa fac?

Orice: de la exercitii clasice de gimnastica pana la aerobic, dans, alergari, urcatul scarilor sau sarituri pe loc, absolut orice tip de miscare este bine-venita. Daca la asta adaugi si activitati de zi cu zi, cum ar fi curatenia prin casa, joaca alaturi de copii sau cate o plimbare in aer liber dupa serviciu, asta inseamna ca ti-ai indeplinit misiunea.

Ce nu stiai despre sedentarism

  • Este factor de risc in 6% din decesele care au loc la nivel global.
  • Este principala cauza pentru 25% cancerele de san si de colon.
  • Este vinovat pentru 27% din cazurile de diabet si pentru 30% din cardiopatiile ischemice.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns