Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cum poți preveni îngrășatul de Sărbători

Cum poți preveni îngrășatul de Sărbători

ingrasat de sarbatori

Îngrășatul de Sărbători ar putea părea inevitabil, având în vedere cât de delicioase sunt preparatele de Crăciun și numărul mare de vizite pe care trebuie să le faci în această perioadă. Totuși, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a preveni această problemă.

Începe-ți ziua cu un mic dejun sănătos și hrănitor

Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei! E imperativ ca dimineața să consumăm alimente sănătoase, care să țină departe foamea câteva ore bune și să îți ofere energia necesară. Multe persoane încearcă să mănânce mai puțin dimineața, pentru a putea gusta din cât mai multe preparate de Crăciun la masa de prânz, însă aceasta este o greșeală foarte mare. De fapt, ar trebui să nu te așezi la masă când îți e foarte foame, pentru a nu mânca prea mult.

Nu gusta din fiecare preparat

Deși fiecare mâncare din fața ta îți atrage atenția, nu e recomandat să guști din fiecare – cu siguranță vei consuma porții prea mari. În plus, foarte multe dintre preparatele de Sărbători sunt grase și grele, motiv pentru care atât de multe persoane ajung să se simtă rău în această perioadă. Pe scurt, evită pe cât posibil să te îndopi, chiar dacă rudele au tendința să îți pună în farfurie câte puțin din toate.

Atenție la alcool!

Alcoolul conține un număr mare de calorii, iar multe băuturi au și zahăr adăugat. În plus, atunci când ești mahmur ai tendința să consumi mai multe mâncăruri grase.

Ține stresul departe de tine

Oricât de magice și frumoase sunt sărbătorile de iarnă, adeseori sunt și foarte stresante. Nu doar că trebuie să organizezi și să gătești mai mult decât de obicei, dar cel mai probabil vei interacționa și cu rude de care nu ai neapărat chef. Din păcate, stresul te poate face să mănânci mai mult sau să faci alegeri alimentare mai proaste.

Fă mișcare

Vremea răcoroasă te îndeamnă să petreci cât mai mult timp relaxându-te, însă mai ales în această perioadă e important să facem mișcare. Chiar dacă ai un program mai ocupat decât de obicei, fă tot posibilul să incluzi în rutina ta măcar 15 minute de exerciții în fiecare zi.

Ca în orice altă situație, și aici prevenirea este cheia succesului. Ține cont de aceste sfaturi pentru a evita să te îngrași de Sărbători.

Citește și: Meniu eco pentru masa de Crăciun

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns