Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cum poti sa slabesti, fara sa tii dieta

Cum poti sa slabesti, fara sa tii dieta

Să-ţi păstrezi greutatea ideală este chiar mai uşor decât crezi. Slăbeşte fără dietă! Cum? Cu mici modificări ale stilului tău de viaţă!

Toate aceste €œsecrete sunt extrem de eficiente, şi şi-au dovedit eficientă în timp, plus că au confirmarea nutriţioniştilor. Totul este o chestiune de echilibru, între nevoile organismului şi modul în care acestea sunt satisfăcute. Efectul este că slăbeşti fără dietă şi îţi menţi greutatea ideală fără niciun fel de bătaie de cap şi fără frustrări.

Mănâncă mereu când îţi este foame.

Foamea este indicatorul care arată că nivelul de glucoză din sânge a scăzut. Această face că procesele metabolice să se reducă. Deci cea mai bună soluţie este să mănânci. Eviţi în felul acesta că organismul să aibă tentaţia de aœa pune deoparte. Evident contează fundamental ce mănânci. În concluzie mănâncă des. Ideale sunt 5-7 mese pe zi, dintre care doar trei (cele principale) pot să treacă de 300 de calorii. Restul trebuie să rămână sub 200. Această este o măsură excelentă care duce la scăderea colesterolului şi la menţinerea sub control a insulinei. Efectul este că vei slăbi fără dietă, fără să-ţi dai seamă şi fără niciun fel de efort!

Foloseşte cu încredere scările.

Uită de lift şi de scări rulante. Nu are rost să mai discutăm despre beneficii. Merită adăugat doar că urcatul şi coborâtul scărilor tonifica picioare şi fesele, întăreşte sistemul cardio-circulator şi arde eficient calorii. Un truc: urcă şi coboară pe vârfurile picioarelor şi ţine fesele contractate puternic. În principiu, dacă faci aşa îţi poţi anula abonamentul la sală de fitness.

Nu sări peste micul dejun.

Masă de dimineaţă este fundamentală pentru a  menţine la valori constante nivelul glucozei în sânge. Este dovedit: cei care mănâncă dimineaţă sunt supli, frumoşi şi fericiţi!

Condimente!

Inlocuietste o parte din sarea din mâncare cu ierburi aromate, ardei iute, piper şi alte condimente. Toate condiemtele naturale sunt bogate în substanţe care stimulează metabolismul, sunt pline de antioxidanţi, sunt tonice pentru sistemul nervos central şi activează sistemul imunitar. Şi iar! Oamenii sănătoşi sunt supli şi feiciti!

Găteşte în casă.

Este amuzant, este sexy, este sănătos. Mâncarea făcută în casă este de zeci de ori mai bună, indiferent de numărul de calorii, comparativ cu cea gata preparată.

Alegeri înţelepte.

Poftele sunt pofte şi nu le putem face faţă, pentru că suntem oameni. Vrei să ronţăi cartofi prăjit? Înlocuieşte-i cu floricele de porumb făcute în casă. Vrei ceva dulce? Alege ciocolată neagră. Vrei covrigei săraţi? Alege o mână de nuci, migdale sau seminţe. Uită de produsele rafinate. Alege-le mereu pe cele integrale, te îndeamnă Cuisine AZ!

Lista de cumpărături este un alt secret care te ajută să slăbeşti fără dietă.

Dacă în cămară şi în frigider nu sunt tentaţii, o parte din problemă este că şi rezolvată. Secretul este să respect strict tot ceea ce se află pe lista de cumpărături!

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns