Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Cum putem preveni cancerul? – 10 metode eficiente și simplu de urmat

Cum putem preveni cancerul? – 10 metode eficiente și simplu de urmat

Cancerul este o boală gravă care poate duce la deces, de aceea este important să prevenim dezvoltarea oricărei tumori, mai ales că acest lucru nu este tocmai greu. Alegerea unui stil de viață echilibrat și sănătos este o metodă care poate ajuta în prevenirea cancerului, dar mai există și multe altele. Este importantă cunoașterea simptomelor generale ale îmbolnăvirii, pentru a aplica un tratament la timp, în primul stadiu când sunt șanse de vindecare.

Principalele simptome ale unui posibil cancer sunt: oboseala, stările febrile, scăderea accentuată în greutate fără un motiv anume, schimbările aspectului pielii, durerea, sângerările neobișnuite, tulburările intestinale, indigestiile frecvente, petele albe la gură, nodulii la sâni, tusea și imposibilitatea vindecării unor leziuni sau răni.

10 metode eficiente de prevenire a cancerului

Potrivit cercetătorilor alfa-tocoferolul poate ajuta în prevenirea tumorilor. De asemenea un efect protector îl au antioxidanții, aceștia combat efectul nociv al radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură a organismului. L-carnitina crește nivelul de energie din organism și poate ajuta în menținerea sănătății.

Extractul din semințe de struguri inhibă dezvoltarea celulelor anormale și susțin imunitatea organismului. Uleiul din ficat de rechin se remarcă prin efectul său anticancerigen pentru că are alchilgliceroli, squalenă și scualamină. Extractul de maitake poate scădea riscul de cancer. Extractul de rozmarin scade riscul de cancer de sân, are proprietăți antioxidante. De asemenea, pentru prevenirea cancerului de sân este recomandat extractul de ceai verde pentru că are substanțe flavonoide și catechine.

Folosirea plantelor medicinale cu proprietăți antitumorale reprezintă o metodă eficientă de menținere a sănătății organismului. Gheara-mâței este o plantă care crește imunitatea organismului și scade riscul de îmbolnăvire de cancer. Astragalusul previne și combate cancerul, are efect bun și în creșterea imunității. Păpădia, echinaceea, rădăcina de lemn-dulce, pătrunjelul sunt alte plante eficiente care previn cancerul. Extractul din frunze de măslin are efect anticancerigen. Rozmarinul este un bun remediu în cazuri de cancer. Curcuma are efect antioxidant și anticancerigen, previne pierderea de calciu din oase și are efect antiinflamator.

Renunțarea la fumat este o decizie foarte bună pentru a-ți reduce riscul de îmbolnăvire și de cancer. Foarte multe sfaturi utile despre boli și remediile acestora sunt prezentate de către medici, însă un lucru pe care îl recomandă toți atât pacienților lor cât și altor oameni este să renunțe la fumat. Potrivit specialiștilor fumatul este cauza principală a îmbolnăvirii de cancer de plămâni și de alte forme de cancer. Mai mult de 80% din pacienți au această formă de cancer din cauza fumatului.

Alegerea unei alimentații sănătoase este o soluție bună de prevenire a îmbolnăvirii organisului, aceasta trebuie să cuprindă semințe, cereale, alune, fructe și legume. Fructele au rol de protecție pentru ADN. Nu trebuie să lipsească din alimentație: broccoli, varza, spanacul, conopida, dovleacul, morcovii, varza de Bruxelles, etc. Din categoria fructelor alegeți mai ales pe acelea bogate în antioxidanți: afine, fragi, zmeură. De asemenea foarte bune sunt perele, portocalele, strugurii, cireșele, pepenele verde și galben, toate au efect anticancerigen.

Roșiile au licopen, substanță cu efect antioxidant și de prevenire a cancerul. Specialiștii consideră că roșiile scad riscul de cancer de stomac, cancer de prostată, cancer de sâni, cancer de plămâni, cancer de col uterin, cancer bucal, esofagian, colorectal și pancreatic. Usturoiul și ceapa au proprietăți anticancerigen și cresc imunitatea organismului. Usturoiul ar trebui consumat în fiecare zi pentru că poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase și poate crește imunitatea organismului (lucru important în combaterea bolilor de orice fel).

Cireșele au antaciani de aceea ajută în prevenirea cancerului, astfel de antioxidanți scad riscul de boli de inimă și mențin sănătatea organismului. Migdalele proaspete au proprietăți foarte bune de prevenire a cancerului deoarece conțin laetril.

Apa de izvor este o sursă de sănătate, poate ajuta organismul să fie bine hidratat și sănătos. Pentru consum alegeți sarea de mare în loc de alte tipuri de sare, dar și aceasta nu se adaugă în cantitate mare în preparatele culinare. Pentru pâine este mai bună făina de secară, acesta ar fi bine să înlocuiască făina albă de grâu.

Limitați consumul de zahăr, sare, grăsimi saturate, carne conservată, produse rafinate procesate, cărnuri afumate și alte alimente nesănătoase cum sunt cele de tip fast-food.

Dormiți suficient și faceți multă mișcare. Activitatea fizică, plimbările în aer curat ajută la oxigenarea creierului, a țesuturilor și în prevenirea cancerului. Evitați produsele chimice, emisiile de radiații (ex. de la cuptorul cu microunde) cât și alte substanțe posibil cancerigene. Foarte important este să vă mențineți o stare interioară bună și să evitați situațiile stresante care vă pot afecta sistemul nervos și întreg organismul.

Autor: Gabriela Maxim

Foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns