Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cum să îți faci singură deodorant natural, ieftin și eficient

Cum să îți faci singură deodorant natural, ieftin și eficient

reteta deodorant natural

Vrei să renunți la deodorantele obișnuite în favoarea celor naturale? Poți economisi foarte mulți bani dacă le prepari singură! Ingredientele sunt ieftine și ușor de procurat, iar modul de preparare este foarte simplu.

Produsele cosmetice și de îngrijire naturale câștigă din ce în ce mai multă popularitate, datorită numeroaselor beneficii pe care le aduc. Despre deodorantul natural am discutat pe larg în acest articol, iar astăzi te vom învăța cum să îți faci și tu.

Ingrediente

3 linguri de ulei de cocos
2 linguri de unt de shea
3 linguri de bicarbonat de sodiu
2 linguri de amidon de porumb
uleiuri esențiale (opțional)

Mod de preparare

Untul de shea și uleiul de cocos se topesc într-un ibric. Dacă vrei să păstrezi cât mai mult din acest amestec, îți recomandăm să le pui direct în recipientul de sticlă în care vei păstra deodorantul. Topește amestecul punând recipientul într-o cratiță cu apă fierbinte.

Apoi, adaugă bicarbonatul de sodiu și amidonul de porumb și amestecă bine.

La final, adaugă uleiuri esențiale, în funcție de cum vrei să miroasă deodorantul tău. Acest pas este opțional.

Lasă amestecul să se răcească – ar trebui să se topească bine. Dacă ai un recipient gol de deodorant stick, poți turna amestecul în el, pentru a-ți fi mai ușor să îl aplici.

Dacă ți se pare că deodorantul nu este suficient de gros, mai adaugă bicarbonat de sodiu și amidon de porumb. Dacă este prea gros, mai adaugă puțin ulei de cocos sau unt de shea.

Acest deodorant natural este foarte eficient și simplu de utilizat. Nu trebuie decât să aplici o cantitate mică și să masezi câteva secunde, până când intră în piele. În cazul în care te temi că nu va funcționa, îți sugerăm să îl testezi într-o zi în care petreci mai mult timp în casă.

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns