Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Hai la cumpărături, fără Coronavirus!

Hai la cumpărături, fără Coronavirus!

cumparaturi online

Suntem îngrijorați de infectarea cu Coronavirus, dar la avem nevoie de alimente și produse de igienă, așa că în vizitele scurte la magazin e bine să respectăm câteva reguli pentru a reduce riscurile infectării. Putem face cumpărături, fără Cronavirus.

Cumpără produse din magazine

Mulți oameni vând diverse produse pe marginea străzii, de la alimente „de țară”, la tot felul de produse pentru gospodărie. Pot fi oferte bune și atrăgătoare, însă vor fi niște cumpărături fără Coronavirus, sută la sută. Condițiile de păstrare lasă de dorit, produsele pot fi infectate de trecătorii posibil infectați, iar vânzătorii pot fi și ei infectați fără să știe. Și așa duci acasă și virusul… la cea mai bună ofertă! În plus, cumpărând din magazin, cu bon fiscal, vei avea garanția că vânzătorul plătește taxe și impozite, extrem de importante pentru noi toți în această perioadă afectată economic pe multe planuri.

Plătește cu cardul

Sau cu telefonul. Banii pot fi un mijloc perfect de distribuție a virusului. Nu vrei asta, cu siguranță! Dacă ai bani, pune-i pe card și vei putea plăti inclusiv facturi fără să fii nevoit să mergi în locațiile respective și astfel vei face cumpărături fără Coronavirus. Intră în era online și vei fi mai protejat.

Citește și: Părul poate purta și el virusul! Tot ce trebuie să știi despre Coronavirus (COVID-19)

Alege produse autentice

Pe fiecare produs destinat pieței din România trebuie să existe o etichetă în limba română. Este o dovadă că produsul este autentic și nu contrafăcut.

Plătește online în siguranță

Poate te plictisești stând acasă și cumpărăturile sunt la un click distanță. Însă ai grijă de pe site-uri alegi să cumperi, este o perioadă în care mulți vor încerca speculeze orice situație. Verifică dacă plata se face printr-o platformă securizată, de tipul https. Timpul liber îl poți petrece vizionând o piesă de teatru online sau făcând sport cu programe gratuite, tot online.

Fă cumpărături responsabile în perioada cu coronavirus

Și în Italia, unde situația este mult mai critică decât la noi, magazinele alimentare și farmaciile au rămas deschise. Nu e cazul să faci stocuri de alimente pentru că se depreciază și nici de alte produse pentru că-ți vei bloca resursele financiare în lucruri inutile la un moment dat. Avem asigurări că producătorii din industria alimentară au stocuri suficiente, în plus, există și rezervele strategice pe care le are orice stat!

Evită cozile la casă și astfel coronavirusul

Cu cât stai mai aproape de mulți oameni și mai mult de 15 minute, cu atât crește riscul infectării. Așa că evită marile aglomerații și alege magazinele mai mici, dar mai puțin frecventate.

Păstrează igiena la cote înalte, evitând cumpărăturile… cu coronavirus

Fie porți mănuși de unică folosință cât timp ești în magazin, fie ai la îndemână șervețele sau soluții antibacterie pentru a te dezinfecta pe mâini imediat ce ai terminat cumpărăturile.

Citește și: Fundația Globalworth donează 200.000 de euro pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19

 

 

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns